Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Példaértékű összefogás a szakoktatás fejlesztéséért

Kecskemét - Történelmi pillanat ez a magyar szakoktatás tekintetében - így fogalmazott Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a stratégiai szakképzési együttműködési megállapodás keddi aláírását követően a kecskeméti városházán.
Stratégiai szakképzési együttműködési megállapodást írt alá kedd délután Kecskemét önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a város gazdasági életét meghatározó tíz nagyvállalat vezetősége a kecskeméti városházán.

Kecskemét gazdasági ügyeiért felelős alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia így fogalmazott a megjelent cégvezetők és állami vezetők előtt: - A megállapodás aláírásával Kecskemét a hazai duális szakképzés zászlóshajója lett. A szerződő felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a térség munkaerő-piaci igényeinek kielégítése érdekében közösen alakítják ki és működtetik a duális szakképzési rendszert. Külön jelentősége van annak, hogy a szerződésben nem csak a nagyvállalatok, hanem a KKV szektor képviselői is partnerséget vállaltak. A duális képzés az egyik szegmense annak a modellértékű összefogásnak, amely jelenleg Kecskemétet jellemzi, és amely megmutatkozik a felnőttképzés, az álláskeresők munkához juttatása, a város nagy foglalkoztatóinak megfelelően képzett munkaerővel történő ellátása területén egyaránt. Az összefogásban önkormányzatunk jelentős koordinációs szerepet tölt be - fogalmazott az alpolgármester asszony beszédében.

A megállapodás aláírásával Kecskemét a hazai duális szakképzés zászlóshajója lett.
A megállapodás aláírásával Kecskemét a hazai duális szakképzés zászlóshajója lett.

Kecskeméten az elmúlt időszakban olyan példaértékű, az összefogáson alapuló kezdeményezés indult el a magyar duális szakképzési rendszer megvalósításának folyamatában, amely megelőzte az országos szakmai fejlesztési munkát. A város rendkívüli ipari fejlődése, munkaerő-piaci igényei a keresletvezérelt képzések felé irányították Kecskemétet, illetve a térség beiskolázási igényeit.

„ A Mercedes-Benz kecskeméti beruházása bizonyítja, hogy hosszú távra tervezünk. Központi kérdés számunka a szakképzett munkaerő-utánpótlás biztosítása. A Mercedes-Benz duális szakemberképzés területén szerzett tekintélyes tapasztalatával segíti a kitűzött cél elérését. Örülünk, hogy a régióban több céget is sikerült meggyőzni, e példaértékű, gyakorlatorientált képzés közös bevezetésére" - nyilatkozta Ulrich Jäger, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. személyzeti igazgatója.

Az összefogás eredményeként a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, az önkormányzat és a Kecskeméti TISZK támogatásával 2010 novemberében munkacsoportok alakultak öt olyan szakma vonatkozásában, amelyek az Országos Képzési Jegyzékben nem szerepelnek, vagy módosításra szorulnak. Ezek a szakmák a város nagyléptékű ipari fejlődésével hiányszakmákká váltak, és ezen helyzeten javíthat jelentősen a ma aláírt megállapodás.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az elmúlt 3 évben nagy hangsúlyt fektetett a keresletvezérelt felnőttképzési rendszerre, valamint a kecskeméti kirendeltség által végzett munkaerő toborzásra. A szervezet a munkaadók foglalkoztatási igényeinek maximális kielégítését szolgálja - Bács-Kiskun megyében és a Dél-alföldi régióban megkezdett, akkor még egyedülálló - kezdeményezésével, a munkaadói igényekre épülő felnőttképzési rendszer bevezetésével és működtetésével. Közel 100 képzést, tanfolyamot szerveztek Kecskeméten, amely mintegy 1000 főt érintett. A cél azon munkaerőigények kielégítése volt, amely a város gazdasági életét meghatározó foglalkoztatók részéről jelentkezett. A toborzások eredményeként a munkaügyi központ kecskeméti kirendeltségének adatbázisába mintegy 3000 fő jelentkezését rögzítették.
A foglalkoztatók igénye alapján a munkaügyi központ a leendő munkavállalók előszűrését, majd a munkahelyre történő felkészítő képzését is elvégzi. A kirendeltséghez érkezett visszajelzések azt mutatják, hogy a toborzásokon részt vevők mintegy 40 százalékának sikerül elhelyezkednie.

A munkaügyi központ az elsődleges munkaerőpiaci-igényeket szem előtt tartva sikerrel működteti a 2011-ben elindult új közfoglalkoztatási rendszert is. Ettől az évtől ugyanis kiemelt prioritást kapott a hátrányos helyzetű munkavállalók önkormányzatoknál és intézményeiknél átmeneti időtartamra történő foglalkoztatása mellett, minél nagyobb számú álláskereső visszajuttatása az elsődleges munkaerőpiacra, valamint a munkaadók ilyen irányú törekvéseinek támogatása. Mostanáig a kecskeméti kirendeltség 177 főnek biztosított lehetőséget szakképzettség megszerzésére és/vagy elhelyezkedésre. A programba bevontakból 45 nő és 91 férfi vett részt szakképzettséget biztosító felnőttképzésben, amelyek hiányszakmák megszerzésére épültek, így például: villanyszerelő, térburkoló, központi fűtés-szerelő, vízvezeték szerelő, csecsemő és gyermekápoló. A kecskeméti kirendeltség 56 fő foglalkoztatásához nyújtott támogatást 50 munkaadó közreműködésével, megközelítőleg 31 millió Ft értékben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló kulturális megállapodás született

Együttműködési megállapodást kötött a Kulturális és Konferencia Központ és a Bozsó Gyűjtemény. Az összefogás célja Kecskemét kultúrájának fejlesztése, kincseink megóvása. Tovább olvasom