Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 4°C | 8°C Még több cikk.

Példás összefogás Kecskeméten a műemlékvédelem jegyében

Kecskemét - A helyi civil szervezetekkel összefogva 2012-ben Kecskemét rendezi az város- és faluvédők országos találkozóját, mely alkalmat ad arra, hogy a Bács-Kiskun megye székhelye bemutassa szecessziós épületeit.
Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy azonnal felkarolta a kecskeméti Városszépítő Egyesület elnökének kezdeményezését a város- és faluvédők országos találkozójának megrendezéséről. Az önkormányzat, a civil szervezetekkel és a szakemberekkel összefogva felméri azokat a magántulajdonban lévő, értékes, szecessziós stílusban épült épületeket, melyek felújításuk után egy városnéző körúton bemutatnának a településre látogatóknak - tette hozzá.

Összefogtak a politikusok és a civilek Kecskemét épületeinek védelmében.
Összefogtak a politikusok és a civilek Kecskemét épületeinek védelmében.

Ráday Mihály, a Hungaria Nostra Város- és Faluvédő Szövetség elnöke hangsúlyozta: 240 civil szervezet tartozik a szövetségbe, akik már a rendszerváltást megelőzően, 1980-ban megrendezték az első találkozójukat. A városvédő üdvözölte az országos találkozó megrendezésének Kecskeméti helyszínét, mert szavai szerint "rengeteg olyan városépítészeti megoldás van a városban, amelyet dicsérni és kritizálni is lehet", s amely a konferenciának jó témát szolgáltathat. Ráday Mihály üdvözölte azt a pártokon felülemelkedő összefogást, amely Kecskeméten megvalósul a város építészeti örökségének megőrzése érdekében.

Király József, a helyi Városszépítő Egyesület elnöke, aki egyben az önkormányzat ellenzékben lévő szocialista frakciójának vezetője kiemelte: Kecskeméten nagyon sok, magánkézben lévő szecessziós épület van, amelyek megmentésére, eredeti állapotban történő helyreállításukra szeretnének pályázati forrásokat felkutatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színesfém tolvaj tört be egy családi házba

Rézkábeleket, illetve rézcsöveket loptak el egy szabadszállási lakóházból csütörtökre virradóra.
Tovább olvasom