Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Pénteken Kutatók Éjszakája a Kecskeméti Főiskolán

Kecskemét - A Kecskeméti Főiskola mindhárom kara megnyitja kapuit pénteken este 6 órakor az érdeklődők előtt a Kutatók Éjszakáján. Érdekes előadások, látványos kísérletek, különleges berendezések: minden korosztály találhat kedvére való programot.
A GAMF Karon többek között látható lesz az a hallgatók által készített jármű, amely 1 liter benzinnel 1941 km-t is meg tud tenni, ismét „randevúzhatunk" robotokkal, megnézhetjük, hogy merre hajlik a lézer, de az is kiderül, hogy mi történik mínusz 200 fok alatt. Láthatjuk azt is, miként működik egy térbeli szkennelő, és hogyan készül a műanyag.

A Kertészeti Főiskolai Karon a rovarvilág és a talaj titkai is feltárulnak, a növényházban megtudhatjuk, hogy mit éreznek a növények, és tanácsokat kaphatunk a szobanövények ápolásához, szaporításához is. A kiskert tulajdonosok pedig a komposztáláshoz kaphatnak útmutatást. A bor- és pálinkakóstolás „tudományába" is bevezetik az előzetesen regisztrált érdeklődőket.

A Tanítóképző Főiskolai Karon ismét kipróbálhatjuk, hogyan boldogulunk a sötétszobában (előzetes regisztráció), a festőiskolában tanácsokat kaphatunk az alkotáshoz, de megtanulhatjuk a félautomata újraélesztő-készülék használatát is. A szex, szerelem, a depresszió és a borzongás az irodalomban: az irodalmárok ezekkel a témákkal készülnek. A gyakorló óvoda fél 6-tól este 8-ig játszószobába várja az óvodásokat és kisiskolásokat, hogy anyu és apu részt vehessen a programokon, így például azon, ahol a kisgyermekkori nyelvtanulásról vagy az olvasáskönnyítő technikákról lesz szó.

A programokról további információk a www.kutatokejszakaja.hu oldalon találhatók. A regisztrációt igénylő programokra is itt lehet jelentkezni a kecskeméti programoknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok gondot okoz a csapadék a földeken

Nehezen és nagy veszteségekkel halad a betakarítás, a talajelőkészítés és a vetés az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű eső miatt Bács-Kiskun megyében Tovább olvasom