Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Pénzbüntetésre ítélték a garázda önkormányzati képviselőt

Kecskemét - A Kecskeméti Városi Bíróság bűnösnek mondta ki garázdaság vétségében Sipos László önkormányzati képviselőt, volt kecskeméti alpolgármestert a keddi ítélethirdetésen.
A bíróság a keddi tárgyaláson elsőként tanúként hallgatta ki Bács-Kiskun Megyei Kórház egyik ápolónőjét, aki részt vett a 2009. december 4-i rendezvényen. Elmondta, hogy emlékszik a képviselőre, és fenntartja a rendőrségek elmondott vallomását. Azon a napon az Izsáki úti kórház pszichiátriai részlegén tartottak egy bulit az alkalmazottak részére, ezen jelent meg Sipos László, és egy barátja. Egymás mellé keveredtek a pultnál, néhány szót váltottak, miután barátnőjével megkérdezték tőlük, kik ők, mert nem emlékeznek rájuk, mint dolgozóra. Sipos barátja erre viccesen annyit mondott, hogy Bobbynak hívják, és Sipos Lászlóval régi dolgozók. Ezt nem hitték el nekik, mivel ők már 20 éve ott dolgoznak, de nem ismerik őket. Ezt követően csak arra figyelt fel, hogy mikrofonon bejelentik, megkérik a nem odatartozó vendégeket, hagyják el a helyszínt. Ezt követően nem sokkal kezdődtek a szóváltások, ahol a diszkós, társa, valamint Sipos László barátja veszekedett. Hozzátette, a vádlottat csak a veszekedés végén látta, ahogy csitítja társát. Később már csak annyit látott, hogy egy ember a földre került, majd kikísérik a vádlottat és ismerősét. A buli ennek következtében véget is ért, amit a dolgozók sajnáltak, főként miután később közölték velük, a jövőben semmilyen bulit nem tarthatnak az eset miatt.

A tárgyalás-sorozat utolsó tanúja elmondta, hogy mint az intézmény korábbi dolgozója vett részt a bulin, amit zártkörűnek hirdettek meg. A hölgy elmondta, hogy Sipos László úr ismerősével beszélt telefonon, és abban állapodtak meg, találkoznak pár percre, ezért ment oda a vádlott és társa. Miután az épület előtt megbeszélték, amit szerettek volna, a tanú behívta a két férfit egy italra a rendezvényre. A jelenleg orvosi rendelőben asszisztensként dolgozó hölgy elmondta, neki úgy rémlik, hogy szólt Sipos Lászlónak, hogy menjenek el, és a vádlott vette is kabátját, ekkor alakult ki a szóváltás a teremben a vádlott ismerőse, és az ápolók között. Hogy pontosan miként zajlottak az események, a tanú nem emlékezett pontosan, csak arra, hogy a biztonsági őrök segítségével kísérték ki a két jövevényt. A bíró ezután felolvasta a hölgy korábbi rendőrségi vallomását, amiben a tanú még úgy fogalmazott, hogy a vádlott barátja ittas állapotban ment a rendezvényre, és nem ő hívta oda. Miután dr. Demeter Gábor bíró felhívta erre az ellentmondásra a tanú a bíróság előtt tett vallomását erősítette meg. A nő hozzátette, a buli után szóvá tették neki, hogy „minek hívtad ezeket ide?", és inzultus is érte a történtek miatt. Végül elmondta, az eset után hónapokig ki volt készülve idegileg, hogy értelmes emberek miért így rendezték le a dolgot.

Dr. Göblyös Péter ügyész perbeszédében elmondta, hogy álláspontja szerint fennáll a garázdaság vétsége, és ezért pénzbüntetés kiszabását kérte a vádlottra. A védő viszont ügyfele felmentését kérte, miután megkérdőjelezte a tanúk objektivitását, és az eddig feltárt bizonyítékok alapján nem áll meg a garázdaság bűncselekmény elkövetése.
Sipos László az utolsó szó jogán elmondta, hogy azon az estén semmi komoly kirívó nem történt, és sűrűn előfordul, hogy ilyen jellegű összejövetelen szóváltás alakul ki. – Lehet nem a legjobb megoldást választottam, de tisztában voltam barátom fizikai képességeivel, és csak a bajt szerettem volna megelőzni. Nem állt szándékomban senkinek sem sérülést okozni, azt meg főként, hogy megbotránkoztassak bárkit is. 48 éves koromig csak tilosban parkolásért büntettek, polgárőr vagyok régóta, tisztelem az igazságszolgáltatást – mondta a jelenleg is önkormányzati képviselőként dolgozó korábbi alpolgármester. Sipos László vádlott semmilyen formában nem járult hozzá, hogy látható legyen képfelvételen.

A bíróság ezt követően visszavonult, majd 10 óra 20 perckor kihirdette az ítéletet. Ez alapján Sipos László bűnös garázdaság vétségében. Ezért 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amelyet ha nem fizet be, 120 nap fogház vár rá. A képviselőt kötelezték továbbá, hogy a 6100 forintos bírósági költséget is térítse meg. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, Sipos László pedig három nap gondolkodási időt kért.

Korábban:

A vádirat szerint Sipos László, akkori alpolgármester 2009. december 4-én éjszaka megjelent a Kecskeméti Megyei Kórház zártkörű rendezvényén és onnan a felszólítás ellenére sem akart távozni, majd dulakodni kezdett az egyik szervezővel. Végül két ápoló lefogta, ezt követően már önként távozott a helyszínről. Előtte viszont a kórház biztonsági szolgálata értesítette a rendőröket, így lett feljelentés az ügyből. A politikus két héttel később lemondott posztjáról. A nyomozás lezárása után a Kecskeméti Városi Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az önkormányzati képviselővel szemben, akinek ügyében kedden születhet meg az elsőfokú ítélet.

A garázdasággal vádolt Sipos László ügyében kedden megszülethet az elsőfokú ítélet. Fotó: Kecskeméti TV
A garázdasággal vádolt Sipos László ügyében kedden megszülethet az elsőfokú ítélet. Fotó: Kecskeméti TV

A november 15-i első tárgyalási napon Sipos László azt állította, hogy csak barátját akarta megóvni a bajtól, ezért állt be a dulakodók közé, és nem szándékosan ütötte meg az egyik ápolót. Akkor dr. Göblyös Péter ügyész további tanúk kihallgatását látta szükségesnek, így nem született ítélet. A tárgyalás kedd reggel 8.30-kor folytatódik a városi bíróságon, melynek részleteiről beszámolunk majd olvasóinknak.

Olvasóink írták

 • 9. emberevo 2011. február 22. 12:51
  „,,hogy mikrofon bejelentik," mikrofonon
  ahol a diszkós, az a dj társa, ??
  WTF?
  Tanuljatok már meg fogalmazni!”
 • 8. zoltanszabo 2011. február 22. 11:45
  „" A bíróság jogot szolgáltat--nem pedig igazságot ".....”
 • 7. forgamon 2011. február 22. 10:48
  „jol megbüntették ezt az embert... ennél sokkal több pénzt lopott és sikkasztott már el... nagy rajongótáborral rendelkezik ez az úr Kecskeméten :)”
 • 6. butagyerek 2011. február 22. 09:42
  „Ennél keményebb garázdaság ne is legyen sehol.”
 • 5. deszkás 2011. február 22. 09:28
  „Mintha ez az első lenne. Majd elsikálják.”
 • 4. frakk 2011. február 22. 09:23
  „Szegeden is szétnézhetne már valaki, mert ennyire azért nem rózsás a helyzet amit a látszat mutat.”
 • 3. KamuNeni 2011. február 22. 08:04
  „Mar a kepviselo is garazdalkodnak kecskemeten? Mi rossz avval a varossal???”
 • 2. kecskeméti2 2011. február 22. 07:25
  „fideszes tehát megússza.”
 • 1. Egyolvasó 2011. február 22. 06:26
  „Ha fideszes nem lesz semmi baja, ha mszp-s, akkor rettegjen mert lesújt a törvény szigora.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 ezer forintnyi váltópénzt loptak

Betörés történt egy bácsalmási vendéglőben a napokban.
Tovább olvasom