Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Pintér szerint minden szép és jó

A Belügyminisztérium az elmúlt két évben a közfoglalkoztatás megszervezése, a rendőrség létszámának növelése, a katasztrófavédelem országos hálózatának kiépítése, valamint az új állampolgárok ügyeinek intézése területén eredményes munkát végzett – közölte Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Kecskeméten.
A Belügyminisztérium 2012-ben több mint 270 ezer embernek tudott munkát biztosítani közfoglalkoztatás keretében, elsősorban a mezőgazdaságban, de az útkarbantartás és a vízelvezető árkoknak a katasztrófát megelőző megtisztítása is jól halad – mondta Pintér Sándor a Belügyminisztérium kétéves munkáját bemutató sajtótájékoztatón.

A büntetés-végrehajtási intézetekben 17 ezer ember tölti szabadságvesztését, akikkel szemben az az elvárás, hogy munkájukkal tartsák fenn magukat – fogalmazott a belügyminiszter, hozzátéve, hogy a mezőgazdaságban dolgoznak a rabok, saját péküzemet működtetnek, már baromfivágóhídja is van a bv-nek, valamint a rendőregyenruhákat is az elítéltek készítik.

A katasztrófavédelem átszervezését is jelentős lépésként értékelte a miniszter, mert az önkormányzati tűzoltóságok átvétele után már nem az önkormányzatok anyagi helyzete határozza meg, hogy milyen az adott településen a tűzbiztonság.
A katasztrófavédelem területén csaknem 10 ezer ember áll készenlétben, de a műszaki fejlesztések is jól haladnak a miniszter szerint.

Ma adott át a katasztrófavédelemnek kilenc vízszállító járművet, amelyek 26 éves gépkocsikat váltottak ki, de volt köztük egy 36 éves is – fűzte hozzá a miniszter.

Eredményesnek értékelte a miniszter a 44 ezer rendőr tevékenységét is. A rendőrségen az elmúlt két évben sikerült a létszámhiányt pótolni, 3 ezer embert szolgálatba állítani – tette hozzá.
Pintér Sándor beszámolt arról, hogy a gördülő szolgálatnak nevezett vezénylési rendszernek köszönhetően a rendőrök mindig az igényeknek megfelelő helyen és időben tudnak fellépni, és ennek az az eredményeként a kistelepüléseken is nőtt az emberek biztonságérzete.

Az új szervezetként létrehozott Terrorelhárítási Központ eredményeit is kiválóra értékelte a belügyminiszter, mert több fegyveres bűnözőt is sikerült elfogni, fegyverhasználat nélkül.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat már bizonyította létjogosultságát a rendőri vezetőket is elérő korrupció felderítésében – mondta.
Pintér Sándor kiemelte: az elmúlt hónapokban mintegy 200 ezer embernek adott magyar állampolgárságot a minisztériumához tartozó Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.

Olvasóink írták

  • 1. Légiós 2013. július 27. 14:00
    „Pintér kezeltesse magát :)) vagy össze téveszti magyarországot Svájcal))) ébreesztő PINTÉRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeméthegyek a játszótéren bulizó fiatalok után

A héten ismét civilek vonultak Kalocsán a Vidacs utcai játszótérre, ezúttal fát ültettek. Tovább olvasom