Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Pókersuli: a csalás mindig nagy kísértés - videóval

Cikksorozatunk e-heti részében a pókerjáték árnyoldalával ismerkedhetünk meg. Mindig lesznek olyan játékosok, akik a biztos nyeremény érdekében olyan eszközhöz nyúlhatnak, amellyel elronthatják mások szórakozását és a játék élvezetét.
Ha valaki elmegy játszani és sorozatban elveszít olyan partikat, amikor biztos győztesnek érzi magát, felmerülhet benne, hogy valami nem stimmel az asztalnál. Ez bizony könnyen meglehet, hogy nem csupán hiúság kérdése, ugyanis a póker népszerűsége egyre több csalót is vonzott maga után. Sokan a játék tisztaságát kijátszva megpróbáltak minél több haszonra szert tenni. A csalók a kezdetekben azzal próbálkoztak, hogy a lapok hátulját apró jelekkel megjelölték, amit egy jóhiszemű játékos észre sem vett. Később ezeket a megkülönböztetéseket már a kártya legyártásakor beletették és illegálisan árulni kezdték külföldön. A pókeresek körében elterjedte ennek a csalásnak a híre és mindenki elkezdte nézni a lapokat, és ha játszott figyelt, nehogy ebbe a csapdába essen.

A legnagyobb port egy idén kiderült átverés kavarta. Az év elején, Kiskőrösön olyan csalásra derült fény, amire korábban senki se gondolt, kivéve a feltalálóit.

UV-fényben nem volt nehéz kitalálni, milyen lapja van az ellenfélnek.
UV-fényben nem volt nehéz kitalálni, milyen lapja van az ellenfélnek.

Egy négyfős banda több helyen is játszva, egy különleges kontaktlencsével több millió forintot zsákmányolt. A csak UV fény alatt látszó jelöléseket senki nem vette észre. Hiába sejtették többen, hogy valami nem stimmel a partikban, amíg a paklit nem tették egy pénzvizsgáló alá, addig senki nem tudta mi is történik. A különleges kártyát Dél-Koreában fejlesztették ki, és több mint százezer forintért lehetett hozzájutni. A gyártókat már lecsukták, de addigra több ezer paklit eladtak a cinkelt zsugából.

Ha már leülünk játszani, mindig figyelni kell az osztót. Ha valaki nagyon ügyesen bánik a kártyával, bármire képes lehet. Az alábbi videón jó pár trükköt láthatunk, egy kártyazsonglőr előadásban. Ez az ember egy paklival valóban bármire képes lehet.

Elképesztő ügyességű csalókba is belefuthatunk.

Egy profi játékosról is kiderült már, hogy többször is csalással sikerült fizetős helyen végeznie nagyobb világversenyeken. Ali Tekintamgac egy blogger segítségével jutott információhoz ellenfele lapjairól. A jelbeszéd az alábbi koncepció szerint működött: ász – fejbúb, király – homlok, dáma – orr, bubi – száj, 10 – áll, 9 – nyak, 8 – mellkas, 7 – has megérintése volt. Tekintamgac több fórumon is tagadta tettét. Az alábbi videón viszont jól látszik, hogy a blogger megnézi Ali ellenfelének lapjait és jelez. Roberto Garcia minden zsetonját behívja, egy kör nyolcas és káró kilencesre. Kis gondolkodási idő után, egy treff dáma, treff öttel megadja a hívást. Erre lehet mondani, hogy jobb lap, mint Garcia-é. Aki viszont kicsit is ért a pókerhez, az azt mondja minden pénzed egy lapra feltenni egy adott versenybe könnyebb, mint egy ilyen lapkombinációra megadni. A rózsaszín pulóveres úr meglesi a kártyát, majd megérinti a mellkasát és a nyakát. A videót a rendőrség bizonyítékként használja fel. A két férfi a csalás miatt, akár több éves börtönbüntetésre is számíthat.

Ők legalább lebuktak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés egy kecskeméti üzemben

Elloptak egy 600 ezer forint értékű fázisjavító készüléket a hozzá tartozó alumíniumhuzalokkal együtt egy kecskeméti üzemből a hétvégén. Tovább olvasom