Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Rabtárs ˝segített˝

Egy Büntetés-végrehajtási Intézetben dolgozó hivatásos személynek adta ki magát a férfi, ezután elvette a pénzt.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott befolyással üzérkedés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az egyik Büntetés-végrehajtási Intézetben előzetes letartóztatását töltő személy nem akart ebből az intézetből egy másikba kerülni. Segítségére az egyik rabtársa - J. József - sietett, aki elmondta a férfinak azt, hogy az egyik hivatásos ismerőse pénzért el tudja intézni, hogy ne vigyék el máshova.

A pénz átadására 2013. augusztus 29-én, Kiskunfélegyházán került sor, ahol a börtönben lévő férfi hozzátartozói több tízezer forintot adtak oda L. Gabriellának és N. Jánosnak. A férfi elmondása szerint ő a Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozója és a pénzért cserébe elintézi a dolgot.

A nyomozás során kiderült, hogy állításával szemben N. János nem áll egyik Büntetés-végrehajtási Intézet alkalmazásában sem. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az 50 éves N. Jánost, a 43 éves L. Gabriellát és a 43 éves J. József kecskeméti lakost.

A rendőrség a nyomozást 2014. február 18-án befejezte, a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedmillió ember jut egészséges ivóvízhez Bács-Kiskun megyében

Zombor Gábor hangsúlyozta: a 30 települést érintő program teljes költségvetése nettó 10,5 milliárd… Tovább olvasom