Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Rákóczi úti felújítás: még türelmesek a lakók

Kecskemét - Július eleje óta folynak Kecskeméten a Rákóczi út - Vasútkert revitalizációjával kapcsolatos munkálatok. Jelenleg a Bácsvíz Zrt. munkásai dolgoznak a Rákóczi úti szakaszon. A környékbeli lakókat arról kérdeztük, hogyan viselik eddig a felújítással járó kellemetlenségeket.
A tervezettnél korábban kezdődtek a vízvezeték rekonstrukciós munkák Kecskeméten, a Rákóczi út páratlan oldalán. Az eredeti ütemterv szerint a páros oldalon, július 4-én megkezdett munkálatok hat hétig tartottak volna, és ezen időszak utolsó hetében kezdődtek volna a páratlan oldal szintén másfél hónapig zajló munkálatai. - Az eddig végzett tevékenység során a Bácsvíz Zrt. olyan műszaki problémákat tapasztalt - például a keresztező közművek magassági vonalvezetése kapcsán - amelyek miatt várhatóan elhúzódik egy-egy oldal kivitelezése. Ezért most az út mindkét oldalán párhuzamosan dolgoznak, így várhatóan tartható az összességében 11 hetes határidő - tudtunk meg a Városfejlesztő Kft-től.

A terveknek szerint haladnak a Rákóczi út munkálatai - GALÉRIA

Ellátogattunk a helyszínre, és az ott élőket kérdeztük, mennyire jelent számukra problémát, hogy a felújítás miatt nem tudnak az autójukkal a házuk előtt parkolni, vagy éppen több méteres kerülővel tudnak csak eljutni a bejáratukig. - Tájékoztatást kaptunk, hogy néhány hétig nem tudunk a Rákóczi utcán parkolni, így senkit nem ért váratlanul a helyzet - kezdte Juhász Károly. - A lakhelyhez kapott parkolókártya azonban érvényes a Rákóczi útról nyíló összes kisutcába a munkálatok ideje alatt. Ez a néhány hét kibírható. Igaz, egy nagyobb bevásárlás után, kettőt-hármat is fordulnom kell a cuccokért, ami a parkolási távolságtól függően akár harminc perc is lehet, de ennyi testmozgás nem árt meg - tette hozzá mosolyogva a középkorú férfi.

Közben egy hölgy érkezett a kapualjba, akitől megtudtuk szintén az épületben lakik. - Néha kicsit zavaróak a munkagépek, mert hangosak, de nagyon emberséges időben dolgoznak: nem kezdik el felverni a betont reggel hétkor, és a zajosabb munkákat is inkább hétköznap délután végzik, ráadásul azzal is tisztában vagyunk, hogy a felújítás a mi javunkat is szolgálja - mondta el Kovács Klaudia.

A tervek szerint haladnak a Rákóczi út munkálatai - KÉPGALÉRIA

A városközpont felé tartva egy babakocsit toló édesapába botlottunk. - Nekünk a gyerek miatt kicsit problémásabb a helyzetünk, nem mindegy, hol találunk parkolót. De mindig magunkkal visszük a babakocsit, ha tudjuk, délután érünk haza, hisz ilyenkor csak több száz méterre találunk parkolót a lakástól, és nem túl kényelmes cipelni ezt az izgága picit. Küzdeni kell vele, de már megszoktuk, és már csak pár napot kell kibírni, és újra tudunk pakolni a házunk előtt - mesélte Németh László.

Egy másik ház bejáratánál egy idős bácsi tolta ki a biciklijét az utcára, őt is megkérdeztük eddigi tapasztalatairól. - Katasztrofális volt a helyzet, amíg az utca elején nem működött a közlekedési lámpa. Ha tehettem, messze elkerültem a kereszteződést. Délutánonként tíz percet álltam ott, mire akadt egy olyan autós, aki hajlandó volt átengedni az úttesten. Az egyik reggel még majdnem el is ütöttek: toltam az úttesten a kerékpárom, de a másik sávban egy autós úgy gondolta, lassan haladok, ha tövig lép a gázra, még elfér előttem. Az utolsó pillanatban megálltam az út közepén, mert ha nem teszem, akár el is sodorhatott volna. Hála Istennek ez a probléma megszűnt, bár eleinte féltem attól, hogy a munkálatok befejeztéig így maradnak a közlekedési lámpák, de a munkások megnyugtattak, csak néhány napig tart ez a folyamat - panaszolta Kiss László. Az idős bácsi azonban hozzátette, egyáltalán nem zavarja a felújítás, keveset érzékel belőle: autója nincs, a rekonstrukcióval járó zajok pedig a felső emeletre - ahol lakik - egyáltalán nem hallatszanak fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukoricáznak Tiszakécske és Szentkirály között - galériával

Kukorica borult az útra Szentkirály és Tiszakécske között egy felborult tehergépkocsiból. Az útra szóródott rakomány miatt nem lehet közlekedni. Tovább olvasom