Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Régi-új edzőjével kezdte meg a felkészülést a Kecskeméti NKSE

A KNKSE augusztustól elkezdte a felkészülést a 2012-2013-as NBI/B bajnoki idényre. Az egyesület júniusi közgyűlésén történt változások még jobban megerősítik azt az elképzelést, amely a felnőtt csapat NBI/B-ben történő megerősödésére, a Kecskeméti Sportiskolával történő szorosabb együttműködésre és a KESI-vel összhangban a saját utánpótlásbázis kiépítésére irányul.
Az új elnök, Bogdándy Ferenc a következőket emelte ki: mint minden sportágban, az egyesületnél is jelentősen érezhető a pénztelenség. Ez megnehezíti a működést. Pénzügyi anomáliák eddig sem, de jelenleg sem terhelik az egyesületet, erre az eddigi vezetőség is nagyon ügyelt. A cégek, vállalkozók felé így pénzügyi szempontból egy tiszta sportegyesületet áll. Leszögezte, erre mindenkép érdemes a szponzoroknak odafigyelni.

Szakmai oldalról is változások történtek. Korsós Miklós eddigi vezetőedző nem vállalta a további munkát. Érthető ugyanis a serdülő, junior és a felnőtt csapatnál is dolgozott. A továbbiakban az utánpótlás nevelésben vesz részt. Az új elnök a felnőtt csapat vezetőedzőjének feladatkörét Kalmár Jenőre bízta.

Az elnök beszédében kiemelte, hogy a KNKSE fokozatos megerősítése érdekében az elnökségben egy szakmai és a működést elősegítő stratégiai csoportot szeretne felállítani.

A csapat összeállításában is történt némi változás. Továbbtanulás miatt távozott egy játékos, illetve két csapattag abbahagyta a sportolást. Dunaújvárosból új játékosok is érkeztek. Még tárgyalás alatt, illetve közös munkavégzésen van néhány játékos, így Kalmár Jenő vezetőedző még nem állította össze a csapatot.

A KNKSE lányai jelenleg egy intenzív edzőtáborban dolgoznak. Az egyesület a bajnokságra való minél jobb felkészülés érdekében augusztus 25-én, Szekszárdon részt vesz a Horfer Serleg Női Kézilabda Kupán, majd szeptember 2-án egy hazai felkészülési tornát rendez.

A lányok első bajnoki mérkőzésüket szeptember 16-án idehaza az Eger csapatával vívják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel egymilliós kár egy lajosmizsei tanyában

Komoly károkat okozott egy betörő egy Lajosmizséhez közeli tanyaépületben hétfőn.
Tovább olvasom