Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Rendhagyó történelemidézés és könyvbemutatók a főiskolán

Kecskemét - Egy napra Pilvax kávéházzá változott a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának aulája. Március 10-én zenés-táncos történelemidézéssel, könyvbemutatókkal és fotókiállítással várták az érdeklődőkkel.
A Kecskeméti Főiskola Táncegylete rendhagyó módon elevenítette meg csütörtökön délelőtt az 1848-as forradalom eseményeit. A Pilvax kávézóban és egy falusi borozóban játszódó műsorukban a Hegedűs Együttes, Tóth Ákos tárogatóművész és a SZIÉTA Művészeti Stúdió tagjai is közreműködtek. A zenés-táncos történelemidézés után a Tanítóképző Főiskolai Kar művésztanárainak frissen megjelent köteteit ismerhette meg a közönség. Balanyi Zoltán szobrászművész Ember és Kő, Szabó Pál festőművész Krisztogram, és Strohner József képzőművész Ablakok az univerzumba című könyve egy induló sorozat első három darabja.

- A művészet egy hatékony nevelési eszköz – emelte ki Hegedűs Gábor, a Tanítóképző Kar dékánja. – A most elindult könyvsorozat jól bizonyítja, hogy a főiskola nyitott a szépre és az esztétikusra. A három megjelent kötet intézményünk hírnevét is öregbíti – tette hozzá a dékán.

A Kecskeméti Főiskola Táncegylete rendhagyó módon elevenítette meg csütörtökön délelőtt az 1848-as forradalom eseményeit.
A Kecskeméti Főiskola Táncegylete rendhagyó módon elevenítette meg
csütörtökön délelőtt az 1848-as forradalom eseményeit.

- Művészeti alkotómunka nélkül nem újulhat meg a pedagógia – jelentette ki a könyvbemutató vezetője, Balanyi Károly zománcművész. - Példaértékű a Tanítóképző Kar kezdeményezése, hogy kiadványsorozatot indít képzőművész tanárainak munkásságáról. A könyvsorozat az alkotóművészek eredményeinek bemutatása mellett megjeleníti a főbb képzőművészeti műfajokat, felidézve az alkotók személyes tapasztalatait, művészeti motivációit. A sorozat bepillantást enged az alkotás folyamatába, abba, hogyan érlelődik műalkotássá a teremtő gondolat – hangsúlyozta Balanyi Károly.

A rendhagyó nap során egy fotókiállítással is várta az érdeklődőket a főiskola. Az aulában ugyanis a Kecskeméti Fotókör alkotásaiból láthattak válogatást a Pilvax vendégei.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most az olcsó krumpli volt a trükkösök fegyvere

Három ismeretlen elkövető ellopta csütörtökön egy 73 éves kadafalvi néni megtakarított pénzét. Tovább olvasom