Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Rendőrkézen három tolvaj és két orgazda - fotó, videó

Őrizetbe vették a rendőrök azt a három kecskeméti férfit, akik a gyanú szerint összesen nyolc bűncselekményt követtek el.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság eljárást indított lopás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint ismeretlen elkövetők szeptember 2. és szeptember 12. között, egy kecskeméti lépcsőház alagsorában lévő tárolóhelyiségbe betörtek és onnan szórakoztató és konyhai elektronikai eszközöket - köztük házimozi-rendszert, videókamerát, DVD lejátszót - vittek el.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrök beazonosították és szeptember 22-én elfogták L. A. 18 éves, Sz. A. 18 éves és M. M. 19 éves helyi lakosokat. Kiderült, hogy a fiatalok azzal is gyanúsíthatóak, hogy szeptember 16-a reggelére, egy másik társasház földszinti tárolójából öt kerékpárt tulajdonítottak el, néhány nap múlva - szintén egy megyeszékhelyi lépcsőházból - újabb kétkerekűt vittek magukkal.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfiak otthonában, melynek során L. A.-nál több ellopott műszaki cikket, valamint kettő, az eltulajdonított járművekhez köthető kerékpárzárat találtak. Ezen kívül nejlontasakban bruttó 6 gramm kábítószergyanús fehér port és bruttó 3,2 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, melyeket szakértő bevonásával vizsgál a rendőrség.


Az eltulajdonított elektronikai eszközök egy részét B. R. kecskeméti lakásán találták meg a rendőrök, aki azokat M. M.-tól vásárolta meg. A 36 éves férfinak tudomása volt arról, hogy a műszaki cikkek bűncselekmény elkövetéséből származnak. A beszerzett információk alapján a kecskeméti rendőrök látókörébe került egy 23 éves helyi férfi is, aki az ellopott kerékpárokat vásárolta meg. Sz. J. otthonában szeptember 23-án 15 órakor házkutatást tartottak a rendőrök, melynek során a garázsban megtalálták a hat keresett kerékpárt. B. R.-rel és Sz. J.-vel szemben - szabadlábon hagyásuk mellett - orgazdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók L. A.-t kábítószer birtoklása vétség, valamint két társával együtt lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség előterjesztést tett az őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország, szeretlek! Kecskeméten is

Készül a város a Szent Mihály napi hétvégére. Tovább olvasom