Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Rendőrök és a társhatóságok közös akcióban ellenőriztek

A közös akció a megye területén jellemző mezőgazdasági területek, telephelyek területén munkát végző külföldiek és az őket foglalkoztató, illetve elszállásoló magán vagy jogi személyek ellenőrzésére irányult.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálata a megye társszerveivel együttműködve fokozott idegenrendészeti, jövedéki, munkaügyi, adóügyi és közegészségügyi ellenőrzést tartott.

A közös akció a megye területén jellemző mezőgazdasági területek, az azokhoz kapcsolódó feldolgozóipari létesítmények, melegházi kertészetek, gyümölcsösök, egyéb telephelyek területén munkát végző külföldiek és az őket foglalkoztató, illetve elszállásoló magán vagy jogi személyek ellenőrzésére irányult, melyet kiterjesztettek a külföldiek által használt szálláshelyekre is.

Az akciót 2014. április 14-én egy akasztói cég telephelyén tartották a rendőrök a társhatóságok képviselőivel együtt.

Rendőrök és a társhatóságok közös akcióban ellenőriztek. Fotó: Police.hu (galéria)

A Határrendészeti Szolgálat mellett a rendőrség részéről a Migrációs Ügyek Osztálya vett részt az ellenőrzésben, a társszervek közül a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Munkaügyi Felügyelőséggel, és a Népegészségügyi Szakigazgatási Hivatallal képviseltette magát. Az akcióban közreműködött továbbá a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél- alföldi Regionális Igazgatósága, illetve a Nemzeti Adó és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága is, hathatós segítséget nyújtva az ellenőrzéshez.

Az akasztói cég telephelyén több román állampolgárságú személyt vontak intézkedés alá a rendőrök, akik közül két fő nem tudta igazolni személyazonosságát, ezért egyikükkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik személyt pedig előállították a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra. További két férfival szemben - mivel nem tartották maguknál az úti okmányaikat - szintén helyszíni bírságot szabtak ki.


A külföldiek szálláshelyén az ellenőrzés időpontjában tizenegy román állampolgár tartózkodott, akik között három gyermekkorú, valamint négy fiatalkorú volt. Kiderült, hogy a magánszálláson életvitelszerűen tartózkodó gyermek- illetve fiatalkorú személyek nem jártak iskolába, illetve a szükséges orvosi vizsgálatokon sem vettek részt. A rendőrök értesítették erről a Kiskőrösi Járási Gyámhivatal Gyermekvédelmi Szolgálatának munkatársait, akik a helyszínre vonultak és megállapították, hogy a gyermekkorú személyek életkörülményei szabálytalanok, ezért a rendőrségi jelzés nyomán megtették a szükséges intézkedéseket, hatósági eljárást indítottak.

Az ellenőrzéskor több külföldinél fénymásolt, laminált román személyazonosító igazolványt találtak a járőrök, azonban azt csak egy személy használta fel, aki ellen büntetőeljárást indítottak közokirat-hamisítás miatt.

Rendőrök és a társhatóságok közös akcióban ellenőriztek. Fotó: Police.hu (galéria)

A közös akció során a társhatóságok kirívó rendellenességet egyik helyszínen sem tapasztaltak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben a társszervek bevonásával hasonló átfogó, fokozott ellenőrzéseket tervez a megyében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz sárkányeregető a kecskeméti Kápolna réten

Két évtizedes hagyomány, hogy a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely húsvét hétfőjén… Tovább olvasom