Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Rendőröket kellett vezényelni a foktői falugyűlésre

A foktői polgármester elmondása szerint a rendbontások következtében rendőrt is kellet hívni, mert csak így tudták az indulatokat megfékezni a helyi falugyűlésen.
- Határozatszámokkal, határozat-meghozatali dátumokkal és szövegekkel készültem, amelyekről azt gondoltam, hogy tisztázni kell a lakosság előtt, illetve bejelentettem, hogy több okból nem hívom össze többet a testületi ülést – idézte fel a történteket dr. Jakab Ferenc polgármester. – Artikulálatlan üvöltésekkel szakítottak félbe, olyan dolgokat kiabáltak be, amik véleményem szerint átlépték a büntetőjog határát, de hogy erre ne legyen bizonyíték, az egyik képviselő felállt és egy pohár vízbe dobta az asztalra elhelyezett digitális hangrögzítőket, egy másik képviselő pedig meg akarta rongálni a hangszórókat, majd amikor az egyik kalocsai újság fotósa megpróbálta lefényképezni, ahogy mi láttuk, rátámadt. Ekkor már öt rendőr jött ki a helyszínre – nyilatkozta a településvezető.

Megkérdeztük az említett „bekiabáló” képviselőt is, aki az ülésre érkező újságíró diktafonját is eláztatta, hogy mit fűzne az eseményekhez. – A napirend felháborító volt, hiszen kizárólag személyeskedés volt. Azért halmozódott fel bennem ennyi indulat, mert ha Jakab Ferenc és a jegyző nem hívják össze a testületet és március 14-ig nem nyújtjuk be a költségvetésünket, nem kapjuk meg az állami normatívát és csődbe fog menni az önkormányzat – mondta Molnár László Krisztián. – Elismerem, hogy botrányosan viselkedtem, de ez nem öncélú volt – folytatta. – Egyébként kijelentettük, hogy lemondunk, ha mindannyian, a polgármestert beleértve aláírunk egy nyilatkozatot, hogy soha többet nem indulunk semmilyen tisztségért a faluban – ismertette álláspontját a döntéshozó.

Dr. Jakab Ferenc a korábbi tájékoztatón bejelentette, hogy többször is kezdeményezte, hogy a képviselő-testület oszlassa fel önmagát, ezt azonban nem szavazták meg, így most a felsőbb vezetéstől várják a Foktő életét meghatározó végszót, az azonban már bizonyosnak tűnik, hogy jelen felállásában a választott vezetőség képtelen együtt dolgozni. A polgármester szerint az időközi választások oldhatják meg a kialakult patt-helyzetet.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. március 11. 11:07
    „A Foktői polgármesternek és képviselőknek figyelmébe ajánlanám a Baksi eset tanulságait ! kérdezzék meg az ottani
    jegyzőt elérhetők a község honlapján !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint százan furikáznak hamis jogsival Kalocsán

Több, mint százan gyanúsítottak azzal, hogy Magyarországon honosított hamis szerb jogosítvánnyal… Tovább olvasom