Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrség: megrendezett a bajai videofelvétel

Már azonosították és tanúként kihallgatták a felvétel készítésénél jelen lévő hat embert.
Megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel; a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közlése szerint a felvétel nem valós helyzetben készült.

Megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel; a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közlése szerint a felvétel nem valós helyzetben készült.

DK: megengedhetetlen a manipuláció

A Demokratikus Koalíció (DK) mind a választási csalást, mind az azzal történő manipulációt megengedhetetlennek tartja - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel a bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben készült videó kapcsán.

A DK hangsúlyozta, "nincs kettős mérce, e tekintetben nincs bocsánat, nincs helye az ilyen tettek mentegetésének". Azt írták: a részben megismételt bajai időközi választás után nyilvánosságra került egy videofelvétel, "amelyről kiderült, hogy manipuláció", de a Demokratikus Koalíciónak "ehhez semmi köze nincs".

Kiderült azonban, hogy a DK egy tagja az ügybe belekeveredett, szerepe viszont még tisztázatlan - folytatódik a közlemény, amely szerint az illető a pártban már régóta nem visel tisztséget, hétfőn már a pártnak sem tagja.

A DK szerint ebben az ügyben tisztességtelen játék folyik: valakik bűncselekményt követtek el, illetve bűncselekmény elkövetésével vádoltak meg másokat. A párt elfogulatlan vizsgálatot követel annak kiderítésére, mi történt, ki ezért a felelős és kinek állt mindez érdekében - áll a közleményben.

Szabó Vendel megyei rendőrfőkapitány-helyettes hétfőn Kecskeméten, sajtótájékoztatón azt mondta: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő feljelentése alapján október 18-án indított nyomozást az ügyben a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozó hatóság már azonosította és tanúként kihallgatta a felvétel készítésénél jelen lévő hat embert. Vallomásaik szerint a felvétel mobiltelefonnal, nem rejtett módon, az egyikük házában készült október 15-én, azaz két nappal a megismételt időközi önkormányzati képviselő-választás után. A felvételen látható négy férfi egy megrendezett helyzetet "játszott el" - tette hozzá az alezredes.

Jelezte: a videót rögzítő memóriakártya tartalmát október 16-án kiírták egy CD-lemezre, azt egy, a felvétel készítésekor is jelenlévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába, ahol két embernek adták át.

A felvétel készítéséhez használt mobiltelefont a rendőrség lefoglalta - mondta a főkapitány-helyettes.

Szabó Vendel az MTI kérdésére válaszolva arról is beszámolt, hogy az ügyben indított eljárás során eddig sem országgyűlési képviselőt, sem más politikust nem hallgattak ki. Mint hangsúlyozta: a nyomozás még nem zárult le, azt "lehetőség szerint soron kívül" folytatják.

Szólt arról is, hogy a vizsgálatok arra utalnak, magát a videofelvételt utólag nem manipulálták.

Kijelentette: a jelenlegi eljárásban a választás elleni bűncselekmény elkövetése "nem látszik" megalapozottnak. Ugyanakkor a nyomozás során felmerülhetnek olyan adatok, amelyekkel kapcsolatban "elképzelhető, hogy rágalmazás, illetve a hatóság félrevezetése miatt is indulhat eljárás a későbbiekben" – fogalmazott.

Az alezredes kérdésekre válaszolva a felvételen szereplők esetleges büntetett előéletéről, valamint arról, hogy a bajai videofelvétel megrendelésre készült-e, nem nyilatkozott.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

A hvg.hu vasárnap azt írta, "súlyos, megengedhetetlen hibát" követtek el a videó közreadásakor a minősítésben, amiért nem kívánják másra hárítani a felelősséget, és aminek a tanulságait le fogják vonni.

MSZP-szóvivő: a szocialisták már csütörtökön feljelentést tettek

Az MSZP amint birtokába került, vagyis már csütörtökön feljelentést tett a bajai videofelvétel miatt - közölte Török Zsolt, a párt szóvivője hétfőn, megismételve: nem a szocialisták rendelték meg a felvételt és nem vettek részt a készítésében sem.

Azt mondta: az MSZP eleget tett kötelességének, azaz rögtön a hatóságokhoz fordult, miután ismeretlenek eljuttatták a szocialista párt székházába a választási csalás gyanúját felvető videót. Hozzátette: a hvg.hu-n csak pénteken jelent meg a felvétel, és az MSZP is csak ezt követően tartott róla sajtótájékoztatót.

Török Zsolt közölte, hogy mivel Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető valótlanságokat fogalmazott meg a szocialista pártról, jogi eljárást indítanak ellene. Arra a felvetésre, hogy a bajai felvételt a Demokratikus Koalíció egyik tagja készíthette, az MSZP-s politikus úgy reagált: amikor hétfőn reggel "ezzel szembesítették, nem kapott levegőt", és azóta sem találja a szavakat.

Jobbik: semmi meglepő nincs a történtekben

A Jobbik szerint nem meglepő az a "tragikomádia", ami a bajai videofelvétel körül kialakult. Mirkóczki Ádám szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az eset újabb bizonyítéka annak, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP és a DK "a hazugság, a korrupció és a folyamatos csalás melegágya a választások tekintetében".

A Jobbik szerint az elmúlt 23 évben folyamatosak voltak a választási csalások Magyarországon, csak ezeket "legálissá tette a Fidesz" azzal, hogy eltörölte a kampánycsendet. Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a kampánycsend megszüntetésével lehetővé vált a szavazók tömeges szállítása, azzal pedig, hogy továbbra is borítékot használnak a szavazások alkalmával, lehetővé teszik a láncszavazást. Ha ezeken a szabályokon nem változtatnak, akkor tömeges választási csalásokra kell számítani 2014-ben - jelentette ki.

Azt mondta, a parlamenti frakcióval rendelkező pártok közül egyedül a Jobbik nem vétett egyszer sem a választások tisztasága ellen.

Mirkóczki Ádám hozzátette: a bajai videó "vélt vagy valós főszereplői" annak a cigány társadalomnak a tagjai, akiket az elmúlt 23 évben azok a pártok "néztek folyamatosan megvásárolható szavazógépnek", akik közben nyilvánosan az integrációról beszélnek.

Rogán: tisztázza magát az MSZP!

A Fidesz azt várja el az MSZP-től, tisztázza magát a megrendezett bajai videofelvétel ügyében - közölte a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Rogán Antal szavai szerint a rendszerváltás óta először keveredik bele egy parlamenti párt bizonyítékhamisítási ügybe, mára ugyanis kiderült, hogy az MSZP részese a bajai időközi választással összefüggő felvétel ügyének, hiszen a hamis videó először a szocialista párt Jókai utcai székházába került.

A közélet tisztasága azt kívánja meg, hogy e hamisítási ügy minden részletére fény derüljön - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, közölve: pártja ezért azt várja el a hatóságoktól, hogy a törvény teljes szigorával sújtsanak le mindazokra, akik ebben az ügyben részt vettek, és minél hamarabb hozzák nyilvánosságra, ki volt a hamis videó megrendelője.

Vasárnap írtuk:

Az MSZP cáfolja, hogy köze lenne a hvg.hu-n megjelent videóhoz

Az MSZP a leghatározottabban cáfolja, hogy köze lenne a hvg.hu-n megjelent, a bajai választással összefüggő videóhoz - jelentette ki a párt szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy az MSZP volt az első, amely választási csalás gyanúja miatt feljelentést tett a bajai választás kapcsán.
Hozzátette: hamis vád miatt büntetőfeljelentést tesznek az ellen a magánszemély vagy médium ellen, amely azt állítja, hogy az MSZP-nek köze lenne a videóhoz.

Török Zsolt gyanúsnak tartotta azt, hogy Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője arra utaló kijelentéseket tett napokkal korábban, mintha valakik a pártja nevével visszaéltek volna, mintha Zsigó Róbert előre sejtett volna valamit.

Úgy vélte, ha valós a videó, akkor az abban elhangzottak miatt kell súlyos büntetést kiszabniuk a hatóságoknak. Ha pedig a videó valótlan, akkor azért kell kemény büntetést kiszabni, mert azzal manipulálni próbálták az embereket - tette hozzá.

A Blikk információi szerint az MSZP rendelhette meg a bajai választással összefüggésben a hvg.hu-n megjelent videofelvételt. A napilap honlapján vasárnap délután megjelent írás szerint a videó egyik készítője vallomást tett a rendőrségen, miszerint tőle és két társától a budapesti MSZP-székházban a megrendelő MSZP-s egy olyan "oktatófilmet" kért tőlük, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

A Blikk szerint az MSZP rendelhette meg a videót

A Blikk információi szerint az MSZP rendelhette meg a bajai választással összefüggésben a hvg.hu-n megjelent videofelvételt. A napilap honlapján vasárnap délután megjelent írás szerint a videó egyik készítője vallomást tett a rendőrségen.

A Blikk azt írta, hogy a videó készítői azt állítják, a felvétel megrendezett, s azt az MSZP rendelte meg, a videózók saját bevallásuk szerint nem tudtak arról, hogy ezt nyilvánosan felhasználnák a Fidesz ellen.

A lap úgy tudja, a videó egyik készítője, K. G. solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő vallomást tett a rendőrségen. Állítása szerint hatan készítették a videót, közülük hárman játszották el megvesztegetést, míg ő és két társa filmeztek - írták.

A Blikk úgy tudja, K. G. állítása szerint ő és két társa a budapesti MSZP-székházban a bajai időközi választás két fordulója között a szocialista párt sporttagozatának egyik tagjával találkozott.

A megrendelő MSZP-s ott egy olyan "oktatófilmet" kért tőlük, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást - közölte a lap, hozzátéve, vagyis szerintük színészkedés volt, hogy egy szobába belépő férfi tűzifát ígér, s 200 ezer forintot ad át a helyiségben tartózkodóknak azzal a kéréssel, hogy ők és családtagjaik menjenek el szavazni, s válasszák Kovács Csaba fideszes jelöltet Teket Melinda ellenzéki indulóval szemben.

A csapatnak az első és a megismételt választás között kellett volna leszállítania a filmet, ezt azonban nem tudták vállalni. "Úgy tudjuk, K. G. azt vallotta a rendőröknek, hogy akkor, amikor átadták az elkészült felvételt, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt" - olvasható a Blikk honlapján.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője a lapnak úgy reagált: mindez teljes badarság, ráadásul, aki mindezt kitalálta, annak nincs sok logikai érzéke.

Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megismételte az általa korábban elmondottakat: pénteken rendeltek el nyomozást feljelentés alapján a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Hozzátette, hogy az ügyről további részleteket nem kívánnak közölni.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

A HírTV megtalálta a videó főszereplőjét

A HírTV megtalálta azt a férfit, aki a hvg.hu által közzétett videón 200 ezer forintot ígért bajai romáknak azért, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak a múlt vasárnapi időközi választáson - közölte a mno.hu vasárnap délután.

A tudósítás szerint G. Róbert csak pénzért - legkevesebb háromszázezer forintért - lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában hogyan készült a felvétel.

A pénteken nyilvánosságra került videón még Józsinak szólított G. Róbert azt nem tagadta, hogy az ő házában készült a felvétel, de azt nem hajlandó elárulni, hogy milyen körülmények között. Azt állítja, ő nem vette észre, hogy valaki felvette a beszélgetést - írták.

Az mno.hu szerint a férfi arra a kérdésre, miszerint előre megrendezett volt-e a felvett jelenet, nem adott határozott választ. Azt azonban közölte: ha továbbra is erről az ügyről szólnak majd a híradások, mindenről kitálal, és ezt korábban "odafönt" is elmondta.

A férfi azt is elmondta a HírTV-nek, hogy Baján két családi ház tulajdonosa, de Kecskeméten és Budapesten is van lakása. Állítása szerint büntetve nem volt. Országos hálózatot működtető őrző-védő cégben érdekelt, de hivatalosan betegápolóként dolgozik.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

Az M1 Híradójában vasárnap délben az hangzott el, hogy információik szerint a rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu.

Nyomoz a Bács megyei rendőrség

Választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte a szervezet szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr alezredes azt mondta, a megyei rendőr-főkapitányság pénteken rendelt el nyomozást feljelentés alapján a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Hozzátette: az ügyről további részleteket nem kívánnak közölni, így azt sem, kinek a feljelentése alapján indult eljárás.

A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

A Fidesz pénteken közölte, hogy feljelentést tett egy, a hvg.hu által közölt videofelvétel miatt, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is a Fideszre szavaznak a bajai időközi választáson.

Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő akkor emlékeztetett arra, hogy október 12-én is feljelentést tettek a rendőrségen egy álfideszes ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a párt jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken bejelentette: a bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék. Azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.
A Demokratikus Koalíció pénteken azt közölte, feljelentést tesznek és a legfőbb ügyészhez fordulnak a videofelvétel miatt.

Az MSZP szerdán tudatta, hogy feljelentést tettek a Bács megyei rendőrségen ismeretlen tettes ellen a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Szerintük a választásról megjelent sajtóhírek alapján "valószínűsíthető, hogy a választókat ismét szervezetten utaztatták, mobiltelefonokat ígértek nekik, illetőleg tűzifa osztására is sor kerülhetett a szavazatok manipulálása, jogellenes megszerzése érdekében".

Hamisítvány lehet a hvg.hu-n közzétett videó

A Híradó mindezt saját információira hivatkozva közölte, megkeresték a rendőrséget is, amely azt válaszolta, hogy az ügyben az eddig nyilvánosságra hozott információkon kívül továbbiakat nem közöl.

A hírműsorban azt is elmondták, hogy információik szerint a felvételen látható aktatáskás férfi G. Róbert Baja egyik városrészében, Bajaszentistvánon lakik, a másik három férfi Baja 20 kilométeres körzetében lévő két másik településen él.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője aznap az MTI-vel közölte, a bajai Fidesz már október 12-én büntetőfeljelentést tett a rendőrségen egy álfideszes ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a párt jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott.
A pénteken közölt videó igazolja korábbi büntetőfeljelentésük alaposságát - vélekedett.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken bejelentette: a bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék. Azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

A Demokratikus Koalíció azt közölte, feljelentést tesznek és a legfőbb ügyészhez fordulnak a videofelvétel miatt.

A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Olvasóink írták

143 hozzászólás
 • 143. okz63 2013. október 26. 07:17
  „139. theseus 2013.10.23. 11:59
  "Ugyan ki készítene saját magát lejárató videót, csak azért, hogy utána megpróbálja rákenni másra a videó elkészítését?"

  Például az a párt, aki a saját választási csalásáról akarja terelni a figyelmet,
  ami miatt ezt az egész választást a szavazókörzetben meg kellett ismételni...”
 • 142. alfa258 2013. október 23. 17:14
  „141: tények? Azt hiszed tényeknek amit a plakátokon látsz? Vagy amit a fizetett hirdetésekben sulykolnak a narancs ködös agyadba? A tények amit 80 100 évre titkosítanak!”
 • 141. theseus 2013. október 23. 15:49
  „140. alfa258 2013.10.23. 14:41

  Nekem túl élénk a fantáziád, hogy azzal lássak. Inkább hagyatkozom a tényekre.”
 • 140. alfa258 2013. október 23. 14:41
  „139 es: tudod simán el tudom képzelni haverjaidról, hogy ők készítették a videót! Láss ne csak nézz!”
 • 139. theseus 2013. október 23. 11:59
  „A baloldali politikusok és kommentelők védekezése kétségbeesett és szánalmas, teljesen illogikus.
  Ugyan ki készítene saját magát lejárató videót, csak azért, hogy utána megpróbálja rákenni másra a videó elkészítését?
  Ki akarna saját maga ellen rendőrségi eljárást csalás és megvesztegetés vádjával?

  Kíváncsian várok egy Mesterházyról vagy Bajnairól készült videót hasonló szituációban, utána meg majd próbálják meg bemagyarázni, hogy saját maguk készítették, mert ez így politikailag nagyon jó nekik. Nevetséges és abszurd ötlet, de csak hajrá.”
 • 138. x 2013. október 23. 11:08
  „136. Bcsabi75, még sokkal úgyabbul csináltátok a többszörösen álszent "proletár internacionalizmus" jelszóval.
  Aki ezt nem értené, az gyönyörködjék például Forintmilliárdos Ferenc proletár internacionalista anyósáékban.”
 • 137. Roxy08 2013. október 23. 10:24
  „,,Akinek jól jött ez a vétek, no éppen az követte el." Seneca : Medea c.drámájából idézet.
  Kinek áll érdekében az újabb "gumicsont"?
  Az elmúlt három évet figyelembe véve, hihetetlen eszköztárat tapasztalhat a nép.
  Nyilván, az elvakult jobb vagy baloldal azt szajkózza, amiben hisz, ami az érdekeit szolgálja.
  Az biztos, az un. 2/3-os többség nem akarja kiengedni a kezéből a gyeplőt. Az igazságot úgy sem tudjuk meg soha, hiszen hazugságra épül minden. " Az ország jobban teljesít! Rezsicsökkentés, pedagógus-,eü-s béremelés - álmomból ébredve, azt hiszem Monaco valamelyik homokos strandján fekszem, és a Földközi tenger hűs hullámai nyaldossák a bokám - közben az olcsó csapvíz ér hideg zuhanyként.”
 • 136. Bcsabi75 2013. október 23. 06:48
  „134. x 2013.10.22. 19:26 : Az fel sem vetődik benned, hogy soha nem a politikából éltem? Az elmúlt 8 év hagyta a vállalkozókat dolgozni. Ilyen keményen, mint most nem avatkoztak bele. Soha nem felejtem el, 2010-et.Voltam egy debreceni partnernél. Választások után dicsekszik, hogy az egyik új partnere, maga a Schmitt Pál...

  Az egyetlen problémám (ahogy te írod), hogy kilóra megveszitek a népet, és csak azzal foglalkoztok, hogy ami megtetszik nektek, azt elvegyétek! Csak ez éltet benneteket! És mindezt egy álszent nemzeti érzésbe öltöztetve teszitek, ami még fájóbb!!! Undorító és tragikomikus, ahogy a népet butítjátok!”
 • 135. x 2013. október 22. 21:09
  „... A riporter háromszor tette fel neki a kérdést, hogy az MSZP az MSZMP jogutódjaként mit ünnepel október 23-án, Mesterházy mind háromszor azt felelte felháborodással hangjában: "Nem értem a kérdést". Azt állította, semmi közös nincs a mostani MSZP-ben és az MSZMP-ben. Érvként azt emelte ki, hogy 1974-ben született, azaz a rendszerváltás után vált felnőtté. ...
  http://index.hu/belfold/2013/10/22/mesterhazy_a_video_fideszes_provokacio/
  - Zabálni sem lehet annyit, amekkora hányingert keltő a KMP-MKP-MDP-MSZMP-MSZP.
  http://de.wikiquote.org/wiki/Max_Liebermann”
 • 134. x 2013. október 22. 19:26
  „131. Bcsabi75 "... 2013-ban még mindig a múltra mutogatni??? ... sajnos, a jelenlegi hatalom csak azzal foglalkozik, hogy a saját és haveri körének a zsebét tömje!!!"
  - Mikortól kezdve nem való a múltra emlékezni?
  - Az egyetlen problémád, hogy kiestetek a pixisből, nem a saját és haveri körödnek a zsebe tömődik, mint korábban!”
 • 133. x 2013. október 22. 19:03
  „132. csonakos ... "121. ... Csak nem te vagy az etalon észben? ... Látom, más is oda sorol ahová tartozol! ..."
  - Neked ez a cikk való, ha sietsz, akkor az első hozzászóló lehetsz, a fafűtéses hátrányodat elismételheted:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/rezsicsokkentes_sok_problema_kerult_felszinre/2354751/
  - Terajtad nincsen mit nevetni, annyit sírsz naponta, hogy a hozzászólásaid siralomházra emlékeztetnek.”
 • 132. csonakos 2013. október 22. 16:27
  „121. x 2013.10.22. 11:15
  Csak nem te vagy az etalon észben?:DDDDDDDDD
  Látom, más is oda sorol ahová tartozol! Nincs ezzel semmi baj ha föl meri vállalni magát valaki.
  "1919 óta megszakításokkal tomboló KMP-MKP-MDP-MSZMP-MSZP" Mennyire mást képviseltek ezek az általad fölsorolt pártok mint a mostani favoritod! Nem mondom, hogy hiba nélkül valók voltak de majd a történelem megítéli őket épp úgy mint a maiakat is. Azt már én és te sem fogod megélni! Marad a net világában a véleményünk a késő utókor számára csemegeként a kutatóknak! Mennyit fognak derülni majdan!:D”
 • 131. Bcsabi75 2013. október 22. 16:22
  „130 x: mert, akiket Te annyira nem szeretsz, azok most a másik oldalon keserítik országunk jelenét és jövőjét!!!

  Miért esik nehezemre elviselni? Mert még mindig a múltban élsz! Jelenleg a Fidesznek 2/3-a van! Miért nem él a lehetőséggel? 2013-ban még mindig a múltra mutogatni??? Nem beteges ez egy kicsit??? Miközben minden lehetősége megvan! Csak sajnos, a jelenlegi hatalom csak azzal foglalkozik, hogy a saját és haveri körének a zsebét tömje!!!”
 • 130. x 2013. október 22. 16:03
  „129. Bcsabi75, "... valószinű nem ismersz, ahogy írod kisgyermekkorom óta..."
  - Az a szerencsém, különben talán már a sírba vittél volna a szemellenzőiddel.
  - Te, ha magadnak reklamálod (állítólag) a pártsemlegességet és "a politikai ízlést", akkor miért esik olyan nehezedre azt elviselni, hogy az 1919 óta megszakításokkal tomboló KMP-MKP-MDP-MSZMP-MSZP valaki másnak nagyon nem tetszik?”
 • 129. Bcsabi75 2013. október 22. 15:10
  „128 x: Az teljesen egyértelmű a kommentjeidből, hogy folyamatosan szidod a komcsikat, csak éppen azt nem veszed észre, hogy a Te köreidben, akiket kedvelsz is tele van egykori komcsi, mára köpönyegforgatóvá vált, Fideszt védő zsoldosokkal!

  Sajna, ki kell ábrándítsalak, nem vagyok se beszervezve, se párttag! Csupán egy szavazó, aki nehezen bírja az Orbánhívő élősködőket, és az Orbán rezsimet! Ebből következik, valószinű nem ismersz, ahogy írod kisgyermekkorom óta...”
 • 128. x 2013. október 22. 14:40
  „127. Bcsabi75, ismételten utalok arra, hogy nem öregszel, annyi eszed van, mint kisgyermekkorodban.
  Elakadt a lemezeden a tű: számodra nincsen élet beszervezettség, úgynevezett "elkötelezettség" nélkül.
  A logika szabályaival pedig ne is próbálkozz, a
  http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_excluded_middle
  megártott a (gyenge) képzelőerődnek, az, hogy valaki a nevezettek közül egyiket sem választja, nem érted.
  "Az ellentmondás két tagja között nem állhat fenn semmi közbeeső, hanem mindenről mindent vagy állítani, vagy tagadni kell." - Közöttünk, amint írtad, azért nem lehetnek komcsik, mert nincs az általad elképzelt közösség.”
 • 127. Bcsabi75 2013. október 22. 14:25
  „126 x: a kommentjeidből az jön ki, hogy vagy Fidesz, vagy Jobbik szavazó vagy. Utóbbi zsidózik, előbbi tele van köpönyegforgató komcsival! Érdeklődsz a témával kapcsolatban, vagyis valószinű valahová szavazol.

  Ebből pár dolgot le lehet szűrni:
  1.) Nem vagy se mszp, se együtt, se dk szavazó.
  2.) Következésképpen: vagy Fidesz, vagy Jobbik szavazó vagy.

  Utóbbiról érdekesség: Mára Vona Gabika is Moszkva vendége, anno pedig Viktorral együtt elég rendesen uszították a népeket az oroszok ellen!!! Csupán azt kérdezném tőled: miért utálod a komcsikat, ha köztetek is elég sokan vannak!!!”
 • 126. x 2013. október 22. 13:17
  „125. Bcsabi75, először is nem választom egyiket sem, másodszor pedig, amit írtál, az mindegyikre vonatkozik.
  - El sem tudjátok képzelni az életet beszervezettség, úgynevezett "elkötelezettség" nélkül, 138 évesen sem.
  Lásd
  http://www.delmagyar.hu/forum/ugynokdosszie/20/2518/?action=kifejt&ord=1&page=0&limit=200
  és
  http://www.delmagyar.hu/forum/papok-ugynokok/32/2605/?action=kifejt&ord=0&page=0&limit=200
  és
  http://www.delmagyar.hu/forum/ugynokok/32/1515/?action=kifejt&ord=0&page=0&limit=200
  valamint
  http://konyves.blog.hu/2013/10/21/ugynokok_papok_titkosszolgalat”
 • 125. Bcsabi75 2013. október 22. 12:52
  „124 x: Megfordítom a kérdést: ha utálod a komcsikat, miért szavazol komcsikra?

  Kérdésedre válaszolván: 38 évesen szerinted, hogy lehet valaki komcsi?
  Másik kérdésedre válasz: én úgy mondanám: köpönyegforgatók. Vajon, miért nem szavazta meg 2012-ben a Fidesz az ügynöktörvényt? Valószínű náluk melóznak most...”
 • 124. x 2013. október 22. 12:44
  „123. Bcsabi75 ... "121 x: Komcsikat keresgélsz? Tessék: ...A lista nem teljes....2"
  - Te is az vagy, tulajdonképpen akkor miért ágálsz ellenük? Mert "szakadárok"? Örülhetnél is a sikereiknek.”
143 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetség gondozás a kecskeméti Petőfi Iskolában

Több mint 7 millió forintnyi pályázati pénzt nyert a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda. Tovább olvasom