Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből - október 28.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, négy személyi sérüléssel és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2013. október 27-én 2 óra 15 perckor Gara község belterületén intézkedés alá vontak két szerb állampolgárt. A külföldiek szerb útlevéllel igazolták magukat. Felmerült a gyanú, hogy az okmányban lévő beléptető bélyegzőlenyomat hamis, továbbá magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért előállították őket a kirendeltségre. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy mindkét férfivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A külföldiek ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a kirendeltség. A szerb állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes befogadó állomására szállították.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőre 2013. október 27-én 11 óra 35 perckor az 5403-as út 2.000 méterszelvényénél intézkedés alá vont egy személygépkocsival közlekedő indiai állampolgárt. Az ellenőrzés alkalmával a férfi osztrák vezetői engedéllyel, valamint osztrák honosságú, menekültek részére kibocsátott okmánnyal igazolta magát. Mivel magyarországi jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították. Kiderült, hogy 2013. október 26-án 23 órakor gépjárművel, okmányellenőrzés nélkül lépett be Ausztria irányából Magyarország területére, azonban a részére kiállított osztrák honosságú igazolvány csak Ausztria területére érvényes. A férfit idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított egy afgán állampolgárral szemben, akit 2013. október 26-án, Tompa külterületén igazoltattak a rendőrök. A férfi magyarországi tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudta, ezért előállították a kirendeltségre tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt. A menekültstátusz iránti kérelmet benyújtó afgán állampolgárt a rendőrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többször is megverte saját édesanyját

Két héten át bántalmazta az idős asszonyt, ezúttal nem tudta megütni. Tovább olvasom