Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Robotok és mesehősök a Kutatók Éjszakáján

Kecskemét - Hogyan rajzolhatunk fénnyel? Miért nem esik le az űrhajó? Fázik-e a paradicsom? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik ellátogattak a Kutatók Éjszakáján a Kecskeméti Főiskolára.
Nagyon sokan voltak kíváncsiak pénteken este arra, mi mindennel foglalkoznak a Kecskeméti Főiskola tanárai és diákjai. A Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok egyaránt útra keltek, hogy egy kicsit bepillantsanak abba a munkába, ami a három karon folyik.

Kutatók éjszakája Kecskeméten - GALÉRIA

Kutatók Éjszakája országszerte

Az ország egyik legnépszerűbb tudományos fesztiválja idén huszonhét városban várta az érdeklődőket szeptember 23-án kora estétől egészen hajnalig. A Kutatók Éjszakájának célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése.

 
Egy szemernyit sem voltak álmosak a legkisebbek sem, hiába volt már késő este, amikor a GAMF-on jártunk. Lelkesen próbálták ki, hogyan irányítható egy aprócska fényforrással a robot, és a fröccsöntő gép mellett is kíváncsian várták, vajon mit készít az óriási berendezés. A jövő járműveit természetesen belülről is látni akarták, így villámgyorsan bepattantak azokba a csodajárgányokba, amiket a hallgatók építettek.
Miközben a gyerekek játszottak, a felnőttek a szakértőktől kaphattak választ kérdéseikre. Megtudhatták, hogy mi az a sorjátlanító berendezés, hogyan készül a háromdimenziós kép vagy éppen azt, hogy merre hajlik a lézer.

A kertészeti karon a lábunk alatti életről, az erdőről és a puszták kincséről is szó esett, de belekukkanthattunk a mikroszkópba is. Ezen kívül hasznos tanácsokat kaphattunk ahhoz, hogy hogyan komposztálhatunk, és hogyan szaporíthatjuk a növényeket otthon.

Kutatók éjszakája Kecskeméten - GALÉRIA

A tanítóképzőn kirándulást tehettünk a színek világába, beleshettünk a sötétszobába, és a csillagvizsgáló kupolájából kémlelhettük az eget. Sőt, ezen az estén még az is kiderült, hogyan választanak párt meséink hősei, és miért nem esik le az űrhajó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőri figyelmeztetés a templomban

A kecskeméti Barátok templomában celebrált vasárnap reggeli szentmise után a rendőrség tájékoztatót tart a híveknek bűnmegelőzésből. Tovább olvasom