Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Romák fenyegették, elővette a fegyvert

Kecskemét - Egy veszélyes, roma bűnözőkből álló csoport fenyegetőzéséről beszélt a bíróság előtt az a 24 éves férfi, akit az ügyészség azzal vádol, hogy 2009 őszén - társával együtt - sörétes puskával rálőtt egy autóban ülő testvérpárra.
Az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak a büntetőügynek a tárgyalása, melynek első- és másodrendű vádlottját emberölés kísérletével vádolja az ügyészség. Az elsőrendű vádlott, B. Zoltán nyolc általánost végzett, szakképzettséggel nem rendelkező férfi, aki fakitermelőként dolgozott. A vagyon elleni bűncselekményekért korábban már többször büntettet férfi elmondta, hogy vádlott társával baráti kapcsolatban volt már hosszú évek óta. Vallomása elején úgy nyilatkozott a bíróságon, hogy ellene felhozott vádakat csak részben ismeri el, az emberölés kísérletét tagadta, viszont a bántalmazásban, valamint egy autó szélvédőjének betörésében bűnösnek vallotta magát.

B. Zoltán keddi vallomása szerint az ügy előzménye az volt, hogy barátja – az ügy másodrendű vádlottja - 2009 nyarán vásárolt Budapesten egy Mercedes személygépkocsit 100 ezer forintért, amitől aztán pár nap múlva már szabadult volna. Ekkor kötöttek egy szóbeli csere megállapodást a sértett (Cs. -ék) család tagjaival, amelynek keretében a Mercedest elcserélték egy Fiatra. Az csak később derült ki, hogy a Fiat banki hitellel volt terhelve. Miután ezt megtudták, megpróbálták visszacserélni a járművet, de ettől a szóban forgó család két tagja, Cs. G. és Cs. Gy. határozottan elzárkózott.

- Miután egy eléggé hírhedt családról van szó, nem mertünk velük vitatkozni - folytatta vallomását a vádlott. Inkább feltettük az autót hirdetni egy oldalra, és hamarosan sikerült is eladni 100 ezer forintért. Rövid időn belül a család több tagja - nagy darab, számomra ismeretlen roma férfiakkal együtt - megjelent nálunk, és követelni kezdték az autót. Tisztában voltunk vele, hogy nem viccelnek, ezért el is költöztünk gyorsan Úrihegyből Ballószögre, valamint a barátom a telefonszámát is megváltoztatta. 2009 őszén azonban egy ismerősünk elárulta a család egyik vezetőjének, Cs. Imrének új lakhelyünket. Hamarosan itt is megjelentek a család tagjai, egy hatalmas darab fekete férfival. Először még békésen alkudoztak, a társam keresték az autó ügyében. Miután megmondtam hol lehet távoztak, de hamarosan újra visszajöttek, és akkor már fenyegetőztek, majd egy vascsővel le is ütöttek. Ekkor segítségért kiáltottam, és a párom által kihozott késsel meghátrálásra kényszerítettem őket. Ekkor megfenyegettek, hogy egy napom van arra, hogy vagy az autót adom vissza, vagy adok nekik egymillió forintot, különben százan jönnek vissza, és megölnek.

B. Zoltán a bíróság előtt elmondta, leginkább élettársát félti a rivális család tagjaitól
B. Zoltán (háttal) a bíróság előtt elmondta, leginkább élettársát félti a rivális család tagjaitól

A támadásnak volt olyan résztvevője is, akit nem kívánt megnevezni B. Zoltán, mivel – mint fogalmazott – nem szeretne bajba kerülni. A bírói tanács ezt követő iratismertetéséből kiderült, hogy a jelen ügyben sértett család több tagja ellen jelenleg is eljárás van folyamatban önbíráskodás miatt.

- Miután távoztak felhívtam a barátom, és elmondtam neki, hogy mi történt, és jöjjön haza - folytatta a vádlott. A városban találkoztunk, ahol elmondtam baj van, de nyilván látta a fejemen is. Azt mondta, hogy megpróbálja elintézni az ügyet, de nyilván ő is megijedt. Felhívtuk T. Mihály nevű ismerősünket, majd kimentünk hozzá. Ekkor egy Volkswagen hátuljából elővettek egy sörétes puskát, és egy doboz lőszert. Látva ezt szóltam, hogy nekem is kellene valami fegyver, és elhozhattam egy légpuskát a házból. Fegyvertartási engedélyünk nem volt, de a légpuskához nem is kellett. A puskákkal egyértelműen az volt a célunk, ha megtámadnak, akkor megvédjük magunkat, bántani nem akartunk senkit. A sörétes meg volt töltve, de légpuska viszont nem. A Cs. család több tagja ígéretéhez híven még aznap este, szürkületkor megérkezett a tanyához egy Volkswagen Passatal. Cs. Imre és Cs. Richárd szállt ki a járműből, majd határozott léptekkel megindultak felénk, követelve az autót, illetve a pénzt. Miután kiszállt a másik kettő férfi is az autóból, felkaptuk a fegyvereket. Ettől megijedtek, és menekülőre fogták a támadóink. Egyik kiugrott a kerítésen, a másik a kapun futott ki. Közben az egyiknek a tarkójára egy ütést mértem a puskatussal, majd meg is ütöttem egy alkalommal. Már indultak volna, de lefulladtak, majd amikor mozgásba lendült az autó rávertem a szélvédőre is, ami betört. Ekkor hallottam a két lövést, de azt csak később tudtam meg, hogy el is találta a társam az autót. Nem tudom miért lőtt, csak annyit mondott, hogy nem direkt találta el az autót. Pontosan nem tudom, hogy miért volt a célja, ugyanis mivel később rám hárított mindent, már nem vagyunk beszélő viszonyban. Az én fegyveremben nem is volt lőszer, és nem is volt szándékomban lőni – vallotta az ügy elsőrendű vádlottja.

B. Zoltán elmondta, hogy ezt követően rövid tanakodást követően autóba ültek, és korábbi támadóik után mentek, hogy megtudják, lett-e bajuk. Az Auchan körforgalom után néhány szót tudtak leeresztett ablak mellett beszélni, de kérdésükre csak kiabálás, és további fenyegetőzés lett a válasz, így a Hullám vendéglőnél visszafordultak. – Összepakoltunk, majd barátnőmmel és kishúgával együtt visszavettük a fegyvereket T. Mihály házába. Miután egy ismerősünktől megtudtuk, hogy az autóban két ember is súlyos sérüléseket szenvedett, a bosszútól félve Olaszországba utaztunk. Itt azonban egy kempingben annyira megijedtünk egy rendőri ellenőrzéstől, hogy az autót és minden holminkat hátrahagyva, stoppal mégis hazautaztunk.

Az elsőrendű vádlott mai vallomásából kiderült az is, hogy miután elfogták őket, társa megfenyegette a börtönben, hogy ha nem viszi el a lövöldözést, akkor az elsőrendű vádlottat és élettársát is olyan bűncselekményekbe keveri bele, ami meg sem történt. B. Zoltán elmondása szerint jelenleg is ezért van csak előzetes letartóztatásban.

Az ügy másod-, harmad- és negyedrendű vádlottja előzetesen úgy nyilatkozott, hogy nem kíván vallomást tenni. A tárgyalás áprilisban folytatódik.

Korábban:

Kedd délelőtt a vádlottak kihallgatásával folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon B. László és három társa ellen indult büntetőügy tárgyalása. A vádirat szerint a 24 éves B. László 2009 szeptemberében engedély nélkül beszerzett két darab sörétes vadászpuskát azzal a céllal, hogy a vele haragban lévő testvérpárt megölje. Ebben egy 36 éves, szintén kecskeméti férfi lett a társa, akivel együtt a terveknek megfelelően - egy üzleti vita kapcsán létrejött találkozó során - rá is lőttek az éppen kocsijukban tartózkodó két férfira, akik azonban túlélték a támadást. Az ügyészség szintén bíróság elé állított egy bűnpártolással vádolt 19 éves kecskeméti lányt, valamint a fegyverek beszerzésében segédkező 35 éves férfit is. A tárgyalásról hamarosan bővebb tudósítással jelentkezünk.

Olvasóink írták

 • 12. Falcao 2011. március 23. 14:08
  „Rivális család.<moderálva>valami kalandfilmben.De ez nálunk ugye megszokott dolog.
  ez a történet is gazdagítja a színes szeretnivaló kultúrát.”
 • 11. bánki 2011. március 23. 03:01
  „A sörétes puska demokratikus!

  Összefoglalva: a cigányok átverték a pasit, aki vissza akarta szerezni a kocsiját.
  Eddig értem.
  Azt nem értem miért van bíróságon az ügy ?”
 • 10. Mogyoró 2011. március 22. 17:58
  „Akkor most milyen bűnözésről beszélünk, ilyenkor hol van az a nyávogó főroma.
  Ha meg vissza vágnak neki akkor rasszisták, ezek a bűnözők tulajdon képpen akkor kik is, ők nem rasszisták.”
 • 9. kecskeméti2 2011. március 22. 16:11
  „dodó te vagy jós vagy, vagy mégis van itt cigá..bűnözés.:))”
 • 8. dodó 2011. március 22. 15:41
  „Rokonyok ezök, bizon!”
 • 7. flightmode 2011. március 22. 15:40
  „ez ám a story!”
 • 6. gumikacsa111 2011. március 22. 13:49
  „Cs.Imre, Cs. Richárd, Cs. család,B. László,B. Zoltán,T, Mihály,Cs.G. Cs. Gy,!!!!!
  ??????????????????????????????????????????
  Sokismeretlenes egyenlet.”
 • 5. vovozs 2011. március 22. 13:23
  „Elég volna nekik a "felfüggesztett" is.”
 • 4. StencilAtya 2011. március 22. 12:01
  „összehangolt, szervezett rasszista támadás!! mohács viki felszólalt már?”
 • 3. grossborn 2011. március 22. 11:39
  „mindnek 20 évet de kényszermunkát!
  a sitten csak hepáznának meg tanulnák az új fortélyokat.....”
 • 2. dodó 2011. március 22. 09:49
  „Rokonyok-é vótak?”
 • 1. KamuNeni 2011. március 22. 08:14
  „francert nem adnak nekik husz evet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éden Hotel: Pikáns társasjáték után Alíz együtt töltötte az éjszakát Ádámmal

Újabb hét kezdődött tegnap az Éden Hotelben, ez azt jelenti, hogy a paradicsomi körülmények közé új vendég érkezett. Alíz lehet, hogy végre megtalálja a játékhoz szükséges bizalmas partnert? Tovább olvasom