Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Roncsautókkal a környezettudatosságért

A Kecskeméti Főiskola volt az egyik bázisa a Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. környezettudatosság-formáló kampányának.
A hallgatók 6 workshop keretében sajátíthatták el a környezettudatos terméktervezés, a gépjármű-újrahasznosítás alapismereteit, a gyakorló óvoda kicsinyei pedig játszóházban vehettek részt.

A Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 2013 júliusában kezdte meg pályázati forrásból támogatott környezettudatosság formáló kampányát. Miért is van szükség a lakosság tudatformálására a hulladékok környezetet nem károsító kezelése kapcsán? A magyar társadalom nagyobbik része olyan közegben nőtt fel, ahol e terület nem volt központi téma. Ma már kiemelt terület a természeti erőforrásokkal való megfelelő bánásmód ismerete.

A tudatosság-formálásnak be kell épülnie az oktatási rendszerbe, emellett fontos a fiatal felnőttek, a felnövekvő műszaki értelmiségiek, jövőbeli mérnökök környezettudatos nevelése is.

Mit vár a Car-Rec a tudatformáló kampányától és mit tesz annak sikeressége érdekében? A Car-Rec 2013. év végén 11 kecskeméti középiskolában, osztályfőnöki órák keretében tartott tudatformáló órákat. Ezeken bemutatták a tudatos vásárló/fogyasztó viselkedését, a nyersanyagok/ásványkincsek- és a hulladékok körfolyamatait, azon belül a roncsautó-kezelés elvárt és ma működő hazai gyakorlatát, rámutatva, mi lenne a legjobb annak érdekében, hogy életünk fenntartható maradjon.

A Kecskeméti Főiskola GAMF karán a főiskolai hallgatók 6 workshop keretében sajátíthatták el a környezettudatos terméktervezés, a gépjármű-újrahasznosítás alapismereteit, az egyes hulladékká váló anyagáramok hasznosítási lehetőségeit.

A projekt reklámszpotjának TV-csatornákon történő vetítése mellett a www.roncskezelesmegfeleloen.hu oldal tájékoztatja az érdeklődőket az aktualitásokról.

A projekt záró rendezvényét egy nyíltszíni, kecskeméti roncsautós program keretében tartották 2014. április 16-án a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának Campusán és a KEFO Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájában és Óvodájában. A hallgatók roncsszétszedő versenyen vehettek részt és óránként megnézhették egy autó roncsolását, az óvodások pedig kézműves programon, rajzversenyen, kerékpáros akadályversenyen és koncerten ismerkedtek a környezettudatossággal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes útzár volt az M5-ös autópályán: teherautóval ütközött egy autó

A jobb pályatesten, Lajosmizse közelében történt a baleset. Tovább olvasom