Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Sárkányhajóztak a kisgólyák

A Kecskeméti Főiskola kedd óta tartó gólyatáborának félidejében a Széktói Szabadidő Központba vitték el a leendő hallgatókat. A strandolás mellett a sárkányhajózást is kipróbálhatták.
- Eddig nagyon élvezzük a gólyatábort. Rengeteg programon vettünk már részt, de talán a mai sárkányhajózás volt a legjobb, itt a szabadidő központban. Igaz nem könnyű sport, egyszer majdnem bele is borultunk a vízbe. – meséli Kapás Andi, aki szeptembertől a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karának óvodapedagógus hallgatójaként kezdi a tanévet.

A sárkányhajózás idén először szerepelt a gólyatábor programjai között, de Kati László, a Főiskolai Hallgatói Önkormányzatának (KF HÖK) vezetője szerint akár hagyomány is lehet belőle, akkora sikere volt a hallgatók körében.

Gólyatábor a Kecskeméti Főiskolán - KÉPGALÉRIA

- A verseny előtt természetesen minden csapatot felkészítenek, és egy tapasztalt irányító is végig velük van a hajóban. – nyugtat meg minket.

A KF HÖK elnök elmondása szerint mind a gólyák, mind a szervezők nehezen viselik a nagy hőséget, akár napi egy-két ezer liter víz is elfogy ilyenkor. Az összesen 285 hallgató csütörtök délután egy órától juthatott enyhüléshez, és egészen este hétig élvezhették a strandolást. Szükségük is lesz rá, hogy erőt gyűjtsenek, hiszen este már a Red Colt Garden zártkörű bulija várta őket, pénteken pedig a sportnapon mérhetik össze tudásukat fociban, kosárlabdában és röplabdában.

- Amikor kikerülnek a középiskolából a diákok, sokan elhanyagolják a sportot, éppen ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy ösztönözzük leendő hallgatóinkat a rendszeres testmozgásra. – tudjuk meg a KF HÖK elnökétől.

Táboroznak a Kecskeméti Főiskola gólyái from Delmagyar.hu - Kecskemét on Vimeo.

Táboroznak a Kecskeméti Főiskola gólyái

A szellemi képességek szinten tartásáról sem feledkeztek meg a szervezők. Három éve minden alkalommal megrendezik a nyelvi napot, melyen a gólyák csak valamilyen idegen nyelven beszélhetnek egymással és a tanárokkal. László szerint ennek fő célja, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás és a nyelvvizsgaszerzés fontosságára, hiszen rengeteg hallgató hagyja el az iskolát anélkül, hogy papírt szerezne nyelvtudásáról, így pedig diplomájukat sem kaphatják meg.

A belvárosban is találkozhattunk már a kisgólyákkal a héten: szerdán többek közt a Cifra Palota előtt énekelve próbáltak minél több autóst dudálásra bírni, mindezt úgy, hogy előtte temperával az alkalomhoz illő „sminket" varázsoltak arcukra. A Homokbánya kollégiumban is különböző vetélkedőkkel igyekeztek minél nagyobb összhangot teremteni a csapattagok között, ami László szerint az egyik legfontosabb feladata a gólyatáboroknak.

Gólyatábor a Kecskeméti Főiskolán - KÉPGALÉRIA

- Persze ilyenkor némi szerephez jut az alkohol is, de sokkal kisebb hangsúllyal, mint a többi feladat. Eddig nem volt emiatt probléma, és remélem, hogy nem is lesz. Nem szeretnénk, ha emlékek nélkül távoznának innen a fiatalok. – meséli bizakodóan.

Pénteken újabb vetélkedők, végül egy koncert zárja majd az öt napos tábort, szombaton pedig már csak annyi a dolguk az immár beavatott gólyáknak, hogy hazajussanak, hogy aztán szeptembertől ismét a városban köszönthessük őket.

Olvasóink írták

 • 2. favágó 2011. augusztus 29. 09:40
  „1! Igazán jó nevet választottál magad számára! Más lehetőség eszedbe sem jut?”
 • 1. Együgyű 2011. augusztus 26. 09:22
  „. Sárkányhajóztak a kisgólyák
  Ez a hír nem meglepő. A kisgólyák elhajóznak külföldre, ha végeztek tanulmányikkal. Addig a
  hazai vizek előnyeit élvezik.

  De jól is kell ám tanulni, ha külföldi vizekre szeretnének menni.
  Selejtet ott nem fogadnak el!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baján dőlt meg az országos melegrekord

Folytatódik a rendkívüli kánikula Bács-Kiskunban: csütörtökön megdőlt az idei, és az országos rekord… Tovább olvasom