Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Schmitt Pál Kecskeméten járt

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke folytatta országjáró körútját, ezúttal Bács-Kiskun megyébe látogatott.
Országjáró körútja kilencedik állomásaként kilenc óra után néhány perccel belépett a kecskeméti városháza dísztermébe Schmitt Pál köztársasági elnök. Miután Zombor Gábor polgármester és Bányai Gábor a Bács-kiskun megyei önkormányzat elnöke kíséretében elfoglalta helyét a karzaton, megkezdődött az ünnepi közgyűlés. Az ülést a Kodály iskola Aurin leánykarának műsora nyitotta meg, majd Zombor Gábor köszöntötte a jelenlévőket.

A megyében mindig olyanok éltek, akik hittek a közösség erejében és a munkában. Nehéz körülmények között, rossz természeti adottságok mellett is Magyarország éléskamráját alakították ki - emelte ki a polgármester. – Optimistán nézünk a jövő elé is. Kecskeméten valósult meg az ország egyik legnagyobb beruházása, a Mercedes-gyár. Ez GDP növekedést és a munkahelyek számának emelkedését is hozza, már most kétezren dolgoznak az üzemben. Egy olyan példaértékű összefogás helyszíne a város, melynek köszönhetően a köztársasági elnök úr ma már egy működő gyárba látogathat el. Ez jól bizonyítja azt, hogy még ma is él a város lakóiban az az elszántság, ami egykor az itt élő parasztpolgárokat jellemezte – fogalmazott Zombor Gábor.

Schmitt Pál Kecskeméten - GALÉRIA

A polgármester után Bányai Gábor, majd Kerényi János kormánymegbízott szólalt fel, utána pedig a politikai pártok képviselői kaptak szót. Őket Schmitt Pál előadása követte. A köztársasági elnök az ünnepi közgyűlés végén kitüntetést adott Mikulás Ferencnek, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatójának, Guóth Iván kosárlabdaedzőnek, Kovács Miklósné Molnár Ilonának, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjének, Metzinger Évának, Kecskemét jegyzőjének valamint Gidai Jánosnak, a kiskunhalasi Ganzair Kompresszortechnikai Kft. ügyvezető igazgatójának.

Schmitt Pál a közgyűlés után a Kodály Iskolába látogat, majd a Mercedes-gyárat és az új versenyuszodát is megnézi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsúfolásig megtelt a nagyterem Gyurcsány miatt

Zsúfolásig megtelt a halasi Csipkeház nagyterme kedden kora este, amikor Gyurcsány Ferenc… Tovább olvasom