Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Semjén Zsolt: az összefogás mentette meg a kalocsai kórházat

Kalocsa - Az összefogás mentette meg a bezárástól a kalocsai kórházat - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Kalocsán.
A kórház további működéséhez meg kellett oldani a térség egészségügyi intézményeinek együttműködését, kellett hozzá az önkormányzat, amely a kezelhetetlennek tűnő adósság rendezésébe bekapcsolódott, valamint szükség volt olyan kórházi vezetésre, amely képes volt ebben a káoszban rendet tenni - hangsúlyozta Semjén Zsolt, a választókerület országgyűlési képviselője a kalocsai Szent Kereszt Kórház újra megnyitott gyermekosztályának átadásán.

Svébis Mihály, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgatója elmondta: a Szent Kereszt Kórházban már idén július 1-jétől van szülészeti és nőgyógyászati ellátás a kecskeméti kórház közreműködésével. Fontos lépésnek nevezte, hogy a kalocsai kórházban január 1-jével a gyerekgyógyászat is fogadja Kalocsáról és vonzáskörzetéből a gyerekeket.

Vadász Mária, a kalocsai kórház igazgatója kiemelte: jelentős szakmai fejlesztéseket hajtottak végre, hiszen náluk sem szülészet, sem gyerekgyógyászat nem volt az elmúlt években.

Török Ferenc (Fidesz), Kalocsa polgármestere köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy választási ígéretének megfelelően mindent megtett eddig a kalocsai térség fejlődéséért.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter döntése értelmében december 31-ig végre kell hajtani az integrációt, amely után a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház önállósága megszűnik, a két egészségügyi intézmény ezt követően a kecskeméti megyei kórház szervezeti egységeként működik tovább.

A gyermekosztály átadása után Semjén Zsolt bejelentette: a kormány jóváhagyta, hogy Kalocsa városa 260 millió forint támogatást kap az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére felállított keretből.

A pénz már megérkezett az önkormányzathoz, az összegből az elmaradt számlákat fizetik ki rövid időn belül - mondta a polgármester, hozzáfűzve, a kormányzati támogatás nagy segítséget jelent ahhoz, hogy egyensúlyba hozzák Kalocsa költségvetését.

Olvasóink írták

 • 1. klj-54 2012. december 20. 16:43
  „Fura emlékek jöttek elő a cikk kapcsán.
  1958 nyarán édesanyám mindkét veséje leállt.
  A mentők nem vállalták Szegedre vagy Pestre szállítást, nem élte volna túl.
  Édesapám más nem lévén átment a szomszéd házba ahol Ivánék (szovjet, Első István út) tiszti lakásai voltak és anyukám egy óra múltán már Szegeden landolt egy repülővel!
  Nem akarták vissza engedni, mert a kórház azon ágában nem volt vizesblokk.
  Édesapám most a saját laktanyájába ment be, Gábor Áron Páncélos ezred, aminek akkor a parancsnoka volt, és szabálytalanul megkérte azon katonákat akik ehhez értettek, oldják meg a kérdést.
  Becsületesen megfizette szabadsággal azokat akik bármit tettek ez ügyben.
  Bakonyi altábornaggyal miként számolt el erről nekem soha nem beszélt.
  Nárai doktor úr könnyes szemmel köszönte meg a betegek nevében a támogatást, ami a lehető legszabálytalanabb de a lehető legemberségesebb volt.
  Áldott karácsonyt kivánok és az ott lévőknek mielőbbi gyógyulást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikó főszereplője lesz egy sorozatnak

A ValóVilág negyedik szériájában feltűnt fekete hajú szépség újabb lehetőséget kapott anyacsatornájától, az RTL Klubtól. Tovább olvasom