Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Sikeres felderítés: 11 város, 15 sértett, 4 gyanúsított - videó

Egy időskorúak sérelmére elkövetett lopássorozatot derítettek fel Bács-Kiskun megyében.
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatót tartott egy időskorúak sérelmére elkövetett lopássorozat felderítéséről - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést a rendőrségre január 29-én arról, hogy egy ismeretlen nő és egy férfi azzal az ürüggyel mentek be hozzá, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, ezért papírt és tollat kértek tőle. Amíg a páros egyik tagja beszélgetett vele, társa eközben eltulajdonította a másik szobából a sértett készpénzét.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ismeretlen elkövetők felkutatását. A széleskörű adatgyűjtések és a kapott személyleírás alapján felmerült a gyanú, hogy egy 4 főből álló elkövetői kör, hasonló elkövetési módszerrel károsított meg országszerte további 14 sértettet.

A beszerzett információk alapján a feltételezett elkövetők 11 városban, mindig 11 és 14 óra közötti időben, különböző ürügyekkel kerestek fel 70 év feletti, társasházban élő időskorúakat. Az ismeretlen tettesek - miután elterelték a sértett figyelmét - minden esetben készpénzt és arany ékszereket vittek magukkal. A nyomozás adatai szerint két ismeretlen nő, vagy egy nő és egy férfi érkezett hívatlanul a sértettekhez. Felmerült a gyanú, hogy van egy negyedik társuk is, aki a sofőr szerepét töltötte be.

A nyomozás adatai szerint először B. J. 26 éves budapesti lakos került a rendőrség látókörébe. Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben, melynek eredményeképpen szeptember 5-én a fővárosban elfogták. Egy héttel később, Vácon került rendőrkézre O. M. 32 éves sződligeti lakos, november 15-én pedig P. A. 35 éves érdi lakos, akit szintén körözött a rendőrség.


A nyomozás során a negyedik gyanúsítottat is beazonosították a rendőrök. A beszerzett adatok szerint H. J. 35 éves gyáli lakos szállította társait az előre megbeszélt helyszínekre.

A négy feltételezett elkövetővel szemben - akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak -lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be

Határrendészeti hírek Bács-Kiskun megyéből. Tovább olvasom