Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Sikeresen zárult a Közbiztonság erősítését szolgáló programsorozat

A projekt részeként az önkéntesek több száz alkalommal teljesítettek járőrszolgálatot Mezeiváros és Ürgés területén, emellett bűnmegelőzési napot is tartottak a helyi diákoknak.
Sikeresen lezárult a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület által lebonyolított, a Közbiztonság erősítését szolgáló programsorozat elnevezésű mini-projekt. A projekt részeként az önkéntesek több száz alkalommal teljesítettek járőrszolgálatot Mezeiváros és Ürgés területén, ennek során több mint hatezer kilométert tettek meg. Emellett bűnmegelőzési napot is tartottak a helyi diákoknak.

A Kecskeméti Polgárőrség Egyesület tavaly szeptemberben nyerte el a 1160-27/2013 számú, a „Közbiztonság erősítését szolgáló programsorozat" mini-projekt megvalósítására kiírt pályázatot, amely a „Mezeiváros és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció" elnevezésű projekt részeként valósul meg. A mini-projektre a KPE 1.064.000 forint európai uniós támogatást kapott. Novák Zoltán, az Egyesület elnöke elmondta: amikor elnyerték a pályázatot, az első lépés az volt, hogy felkészítsék a megvalósításban részt vevő önkénteseket a rájuk váró feladatokra.

Fotó: kecskemet.hu
Fotó: kecskemet.hu

A felkészítésbe bevonták a rendőrséget is, a polgárőrök megoszthatták egymással addigi tapasztalataikat és feltehették kérdéseiket. Ezzel párhuzamosan elkészült egy havi bontású szolgálattervezetet, amely alapján a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület önkéntesei több száz alkalommal teljesítettek járőrszolgálatot Mezeiváros és Ürgés területén, amelynek során több mint hatezer kilométert tettek meg. Novák Zoltán kiemelte: céljuk elsősorban a közrend és a közbiztonság javulásának elősegítése, valamint a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése volt.

A szolgálat során kiemelt figyelmet fordítottak a projekt keretében megvalósuló beruházásokra és azok környezetére, mint például a Közösségi Ház és környéke, a Műkerti sétány, a Mezei út, a Gödröstemető, a Dankó Pista utca és a Puskás Tivadar utca. A járőrszolgálat során igyekeztek bevonni a helyi lakosságot is, ezáltal is csökkentve a szabálysértések és bűncselekmények számát. A mini-projekt keretében a KPE polgárőrei a rendőrség munkatársaival közösen bűnmegelőzési napot tartottak a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola Speciális Szakiskolájában. Az önkéntesek bűnmegelőzési előadást tartottak a tanulóknak, tanácsokat adtak nekik, hogy mi a teendő veszélyes helyzetekben, baj esetén pedig kihez lehet segítségért fordulni.

Fotó: kecskemet.hu
Fotó: kecskemet.hu

A rendőrség Bűnmegelőzési alosztályának munkatársai játékos formában és különböző szemléltető eszközök segítségével hívták fel a tanulók figyelmét a mindennapi élet veszélyeire. A KPE elnöke a projektzáró rendezvényen elmondta: a projekt sikeres volt, és minden résztvevőnek megköszönte a munkát. Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő, a projekt által érintett terület részönkormányzatának elnöke is sikeresnek ítélte a projektet, és kiemelte: a polgárőrség rendkívül fontos munkát végez a bűnmegelőzés területén, és erre a munkára nagy szükség van a jövőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik a magyar páros, kínai győzelem vegyes váltóban kecskeméti öttusa vk-n

Kína nyerte a vegyes váltó aranyérmét, a magyar csapat pedig negyedik lett az öttusázók kecskeméti… Tovább olvasom