Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sikkasztás buktatta le a sorozatbetörőt

Sikkasztás miatt indult ellene eljárás, majd a nyomozás kiderítette, több nyaralóbetörést is elkövetett.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse sikkasztás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást F. Attila 32 éves üllői lakos ellen.

A férfi albérletben lakott Tiszakécske-Kerekdomb üdülőövezetben, ahonnan 2014. január 1-jén kiköltözött és magával vitte a rábízott, de a főbérlő tulajdonát képező bútorokat és berendezési tárgyakat. F. Attilával szemben sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi egy üllői házba költözött, ahol a rendőrök 2014. február 4-én házkutatást tartottak. A gyanúsított otthonában a korábbi albérletből elszállított bútorok mellett több vagyon elleni bűncselekményből származó tárgyat is találtak a nyomozók.


Tiszakécske város Kerekdomb üdülőövezetében 2013 decembere és 2014 januárja közötti időben ismeretlen tettesek több nyaralóba betörtek, ahonnan műszaki cikkeket, kertészeti gépeket, segédmotor kerékpárt és egyéb használati tárgyakat loptak el.

A házkutatáson rögzített adatok kiértékelése alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a betöréses bűncselekményeket F. Attila követte el ismeretlen társával. A nyomozók ezért február 5-én ismét megjelentek a férfi üllői házában és számtalan műszaki cikket, egy kandallót, illetve berendezési tárgyat foglaltak le. A férfit elfogták és előállították, gyanúsítotti kihallgatását követően pedig őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A sikkasztás és lopás bűncselekmények miatt folytatott ügyeket a Tiszakécske Rendőrőrs egyesítette, és kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. február 7-én elrendelt.

A nyomozás során az is kiderült, hogy F. Attila a nyaralóbetöréseket V. Roland 21 éves üllői társával követte el, akit a rendőrök 2014. február 13-án elfogtak, gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A nyomozók kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását - tudatta portálunkkal Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 millió forint nyomravezetői díj a tiszakécskei rablóknak

Az ismeretlenek betörtek egy családi házba, megverték az ottlakó házaspárt és elvitték értékeiket. Tovább olvasom