Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Sokkolta a Videoton tulajdonosát a KTE durvasága

A Videoton tulajdonosa, Garancsi István még soha nem látott olyan alattomosan játszó csapatot, mint a vasárnapi KTE.
A vidi.hu rövid interjú formájában kérdezte meg a Videoton tulajdonosát, Garancsi Istvánt a vasárnapi, Kecskemét elleni meccsen történtekről.

Eltelt két nap a Vidi-Kecskemét meccs óta? Lehiggadt?
- Le. Sajnos kettőt kellett aludnom, hogy magamhoz térjek a sokkból.

Ennyire durvának látta a mérkőzést?
- Sajnos ennyire. Televízión néztem és döbbenetes élmény volt - negatív - értelemben a mérkőzés. Az pedig még elszomorítóbb, hogy mindezt egy olyan tehetséges, fiatal edző csapatától láttuk, aki pályafutása egy meghatározó részében a Videoton FC mezét viselte. Bár ez a játékstílus egy csapat ellen sem tolerálható!

Szinte az összes tudósításban megemlítették az újságírók, hogy a Kecskemét roppant agresszívan, sőt durván játszott. Erről mit gondol?
- Azt hiszem, elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor fel kell emelnünk a szavunkat, és meg kell szólalnom, mint tulajdonos és játékosokba, sportba befektető személy. Ilyen durva, az ellenfél játékosait megfélemlítő, a cél érdekében minden eszközt bevető csapattal még pályafutásom során nem találkoztam. Az ezt végigasszisztáló bíráskodással szintén nem. Nem engedhetjük ezt tovább, nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Csak a vakszerencse mentette meg a csapatunkat a súlyosabb sérülésektől. Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem. Ennyi rúgást, sérülést fél év alatt szed össze a csapat, nem beszélve arról, hogy a meccs alatt a játékosainknak leginkább arra kellett figyelniük, hogy hogyan kerüljék el a még komolyabb sérüléseket. Ha mondjuk az ilyen játékból fakadó sérülés miatt nem tudunk az Európa Ligában a legerősebb összeállításunkban szerepelni, akkor az az egész magyar labdarúgás számára veszteséget jelent. Fura, hogy nem szándékos kezezésekért azonnali kiállítások járnak, szándékos, hátulról jövő, alattomos támadásokért pedig semmi, pedig egyértelmű volt több esetben is, hogy nem a labdára, hanem a játékosokra utaztak. Az erről szóló összefoglalókat meg fogjuk küldeni az MLSZ illetékeseinek, jelen pillanatban pedig a jogi megoldásokat keressük a hasonló, durva meccsek elkerülésére. Sajnos nem csak bennünket sújtott ez az ámokfutás - nyilatkozta a klubvezető a vidi.hu-nak.

A klubhonlap Artner Tamás, a Haladás edzőjének korábbi szavait is idézi cikkében, mondván a szombathelyi tréner is felhívta már a figyelmet a KTE-játékosok szerinte túlzottan agresszív stílusára, és a vidi.hu hozzáteszi:
"A Kecskemét játékosai tehát nem először játszottak egyrészt sportszerűtlenül, másrészt pedig az ellenfél játékosaira veszélyesen. Bízunk benne, hogy - csapattól függetlenül - a magyar futballpályákról a lehető leghamarabb eltűnik a másokat megfélemlítő és mások testi épségére veszélyes játékstílus."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a bócsai fegyveres rablót

A kiskőrösi nyomozóknak kedden sikerült elfognia azt a férfit, aki még februárban kirabolta a Bócsai… Tovább olvasom