Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Sorozatcsalók ügye kerül vádra

Mobiltelefonok vásárlásával, kedvező hitelajánlatokkal és befektetési szerződéssel csapta be áldozatait egy budapesti csaló társai segítségével.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Cz. Zoltán 37 éves és S. Zsolt 34 éves budapesti, valamint Sz. Tamás 24 éves pusztavacsi lakosokkal szemben - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Cz. Zoltán megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy S. Zsolt megbízásából 2011-ben Kecskeméten és Budapesten egy cég nevében valótlan tartalmú meghatalmazással több alkalommal vásárolt nagy értékű mobiltelefonokat. A nyomozás kiderítette, hogy a valós cég ügyvezetőjének aláírása Cz. Zoltántól származik. Vele szemben ezért magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének magalapozott gyanúja miatt is lefolytatták az eljárást.

A nyomozás későbbi szakában az is kiderült, hogy 2009. március 5-én Cz. Zoltán egy kft. képviseletében eljárva befektetési szerződést kötött egy örkényi lakossal, aki 800 ezer forintot adott át a gyanúsítottnak. A férfi a kicsalt pénzt befektetés helyett elköltötte.

A csaló 2011. augusztusában felkeresett egy táborfalvai férfit, akinek kedvező forinthitelt ajánlott. Segítségéért cserébe arra kérte a sértettet, hogy vásároljon neki előfizetéses mobiltelefont a saját nevére, melynek későbbi költségeit majd ő fogja fizetni. Cz. Zoltán a számlákat nem fizette be, a becsapott férfi őt a későbbiekben nem érte el.

Cz. Zoltán két hónappal később egy táborfalvai házaspárnak ajánlott kedvező hitelfelvételt. A hitelért cserébe a sértettektől azt kérte, hogy részére, de a saját nevükre több mobiltelefon előfizetési szerződést kössenek. A gyanúsított ezen túl a sértett asszony hitelkártyájára több műszaki cikket is vásárolt.

Cz. Zoltán és Sz. Tamás 2011. október 20. és november 10. között az egyik lajosmizsei telekommunikációs üzletben 5 db SIM kártyát vásárolt, melyekkel közel 3 millió forint értékben küldtek SMS-eket szerencsejátékra. A két gyanúsított azonban az SMS-ek felhalmozott költségét nem fizette be a szolgáltatónak. Mivel a csalók nyereményre is szert tettek, melyből autót vásároltak, a rendőrök a járművet lefoglalták.

Cz. Zoltán és S. Tamás jelenleg - korábbi bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott - jogerős börtönbüntetésüket töltik, S. Zsolttal szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldi a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. július 18. 21:21
    „Mit tehetünk? Szeretik a mobilokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves kislány halt meg a 44-esen - galéria

Egy négytagú család kocsijába hátulról belefutott egy teherautó. Az ütközéstől az autó áttért a… Tovább olvasom