Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Spanyol pilótával erősített a GAMFKART csapata

A kecskeméti csapat vezetője szerint a legfontosabb feladatuk a még hátralévő időben a tesztelés, a felmerülő problémák kijavítása, az együttműködés, a csapatszellem erősítése.
A Kecskeméti Főiskola csapata a versenyszellem és a szakmai színvonal alapján jó esélyekkel indul a Go-Kart, Go-Bosch! versenyen, ahol a cél egy igazi csúcstechnikát képviselő önjáró gokart megalkotása három fázisban. Az első szezon megmérettetése a Hungaroringen lesz május 10-én.

A kecskeméti csapat vezetője szerint a legfontosabb feladatuk a még hátralévő időben a tesztelés, a felmerülő problémák kijavítása, az együttműködés, a csapatszellem erősítése. Amennyiben az eddigi ütemben haladnak továbbra is, úgy nem lehet sem technikai, sem egyéb gondjuk a májusi megmérettetésen.

Fotó: Kecskeméti Főiskola
Fotó: Kecskeméti Főiskola

Gokartjuk már majdnem száz százalékos. Jól irányíthatóan közlekedik előre és hátrafelé, jobbra és balra, sőt pontosan is fordul. Mindezt elektronikus rásegítéssel teszi, ami nagy segítséget jelent a vezetőjének. Az automatikus parkolási rendszert most kalibrálják. Már megbízhatóan áll be a vezető közreműködése nélkül is. Az igazán precíz működéshez azonban még további optimalizáció szükséges. Bár nincsenek időzavarban, a mostani legnagyobb kihívást mégis az idő szűkössége jelenti. A tesztprogramok napra, órára pontosan futnak, remélhetőleg ebben a következő napokban sem lesz eltérés, olyan meghibásodás, amely visszavetheti a felkészülést.

Az utóbbi két hónap legjobb sztorija a cserediákként nálunk tanuló spanyol tesztpilótájuk beilleszkedése volt. Az ő „Alonso-juk" is fergetegesen vezet. Mint egy Ferrari, úgy száguld a pályán a mini F1-esként is felfogható kart. Nem semmi, ahogy ez a fiú vezet. Amikor azonban a szereléskor használt magyar szakkifejezéseket próbálják a fejébe verni, az bizony mókás helyzetek sorozatát indítja el minden egyes alkalommal. Van félreérthető szitu és mókás kifejezés szép számmal. Egyszóval vidám kis társasággá alakultak az elmúlt hónapokban. Ez pedig nagyon jót tett a csapatépítésnek, megoldott konfliktusokat, átsegítette őket a nehézségeken. Nagy munka, sok-sok szellemi befektetés, tengernyi lemondás áll mögöttük. De talán ezért is ilyen elszántak. A kecskeméti mérnökjelöltek tudják mennyi munkát fektettek ebbe a projektbe, ez a teljesítmény jelentős önbizalmat, és elszántságot adott a csapatnak. Azt mondják készen állnak a győzelemre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szervátiusz Jenő emlékkiállítás a Bozsó gyűjteményben

Művei számos közgyűjteményben megtalálhatóak, köztük a Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban, a… Tovább olvasom