Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Spanyolországban is nyert a GAMF Megamétere

A benzines kategóriában az első helyen végzett és a legjobb tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért járó díjat is elhozta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az energiatakarékos járművek Valenciában megrendezett versenyéről, amelyre 20 csapat nevezett 5 országból. A csapat itt „vetette be" először a saját fejlesztésű járművezérlő elektronikát.
A megmérettetést, amelyet először hirdettek meg, a valenciai moto Gp versenypályán rendezték meg GreenPrix elnevezéssel. A kecskemétiek eddigi kiemelkedő eredményeik alapján kaptak meghívást.

Az öt érvényes futamból a legutolsó sikerült a legjobban, amellyel a GAMF csapat fölényesen megnyerte a versenyt 1729,8 km/liter eredménnyel, több mint 500 km-rel maga mögé utasítva a második helyezettet. A pálya adottságaihoz képest kiemelkedő ez a teljesítmény, mert a pilótának kanyarokkal és nagy szintkülönbségekkel kellett megküzdenie.

A győztes - majdnem - mindent vitt.
GAMF: a győztes - majdnem - mindent vitt.

A versenyre egy teljesen új karosszériával érkezett a csapat, mert a Shell Eco-marathonon Rotterdamban annyira megsérült a jármű, hogy lehetetlenné tette volna a további versenyzést. Megfeszített munkával, két hónap alatt készítették el az új karosszériát. A motor és elektronika területén is komoly fejlesztéseket végeztek, ezen a versenyen már a csapat által fejlesztett járművezérlő elektronikát (Megacontrol) használták. Ilyen szintű elektronikai hardver- és szoftverfejlesztés példátlan az eco-marathon versenyeken.

A legjobb eredmény mellett a technikai zsűri is kiemelkedőnek ítélte a járművet, amelyet a legjobb tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért járó díjjal jutalmaztak. A jármű felkészítését és a csapat utazását most is számos segítő és szponzor támogatta, nélkülük nem érhették volna el az újabb sikert.

A csapat már gőzerővel készül az idei év utolsó nagy megmérettetésére, amelyre már szinte hagyományosan augusztus végén kerül sor. A Finnországban, Nokiában megrendezésre kerülő Finnish Mileage Marathonon szeretnének hírnevüknek megfelelően szerepelni.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. július 19. 16:08
    „MIndig csak kívülről mutatják, egyszer mutassák már be a motorját is mert nagyon érdekelne.
    1729,8 km/liter, de ez hogy?
    ááááá... nem bírom elképzelni, benzingőzzel megy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 milliós támogatást nyert az Izsáki Házitészta Kft.

A családi vállalkozás 2006-ban banki hitelből és önerőből építették fel az izsáki üzemet, ahol 30… Tovább olvasom