Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Sportvetélkedővel zárult a Zöld Karika

Kecskemét – Véget ért a Zöld Karika. A környezetvédelmi köntösbe bújtatott sportvetélkedő döntőjében tizenegy iskola diákjai álltak rajthoz a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában.
Véget ért a fiataloknak szóló környezetvédelmi szemléletformáló programsorozat, a Zöld Karika. A zárórendezvényen a város tizenegy iskolájának tizenkét csapata állt rajthoz.

A 2011-es kecskeméti ifjúságkutatásból kiderült, hogy a fiatalok hozzáállása pozitív a környezetvédelmi kérdésekhez, ennek ellenére a cselekvő szándék még hiányzik. Éppen ezért a város önkormányzata úgy döntött, az olimpia évében útjára indítja a Zöld Karikát. A programsorozat ideje alatt előadásokon, plakátversenyen és sportvetélkedőn vehettek részt a diákok, hasznos információkat szerezhettek többek között a tudatos vásárlásról és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is.

A záró vetélkedőn tízfős csapatokban álltak rajthoz az iskolák képviselői. Minden csapathoz csatlakozott egy-egy sportoló is, akik együtt teljesítették az ügyességi feladatokat a diákokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok volt az ittas vezető az utakon

Többen is ittasan ültek volán mögé a hétvégén- Fokozott ellenőrzések az ünnepek környékén a megye útjain. Tovább olvasom