Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Strandbaleset: kirúgták a tó felügyelőjét

Rendőrségi vizsgálat indult a kunfehértói strandon történt hétvégi baleset ügyében, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetettség vétsége miatt.
Mint arról korábban a delmagyar.hu is beszámolt, egy méter mély sincs a víz, ahol fejest ugrott az egyik mólóról egy 22 éves mórahalmi fiatalember múlt vasárnap. Súlyos nyaki gerincvelő-sérülést szenvedett, nyaktól lefelé lebénult.  Mentőhelikopterrel szállították a szegedi újklinikára, egyelőre nem tudni, hogy örökre mozgásképtelen marad-e. A népszerű üdülőhelyen, a hétvégén kétnapos sörfesztivál zajlott, több ezren fürdőztek a nagy melegben – írja a halasmedia.hu. A strandon fürdőzők elmondása szerint a mentők vákumágyba fektették a fiút, aztán hordágyon kivitték a strandról egy tisztásra, oda szállt le érte a mentőhelikopter.

Elsőként a tóparton egészségügyi szolgálatot ellátó halasi mentősök látták el a fiatalembert, sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy a szentesi légi mentő bázisról hívtak érte mentőhelikoptert. A Szegedi Újklinika traumatológiai osztályára szállították, ahol megműtötték. A család kérésére a klinika nem adhatott felvilágosítást a fiatalember állapotáról. Információink szerint azonban súlyos nyaki gerincvelő sérülést szenvedett, nyaktól lefelé lebénult. Az ötös nyaki csigolyája tört el – lemezzel rögzítették, Az intenzív osztályra került át, információink szerint stabil az állapota, egyelőre azonban nem lehet megmondani, hogy véglegesen mozgásképtelen marad-e.

Információink szerint a baleset idején több biztonsági őr és felügyelő is dolgozott a tó területén, ahol kettő móló nyúlik be a vízre. Az egyiken tábla figyelmezet, hogy tilos a vízbe ugrálni, a másikon azonban semmi nem figyelmeztetett a veszélyre. A mórahalmi fiú innen ugrott a tóba, az óta ide is elhelyeztek egy figyelmeztető táblát.

A körülmények tisztázása érdekében nyomozást indított a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetettség vétsége miatt – közölte Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A tó egyik felügyelőjét az eset után kirúgták a munkahelyéről. A férfi azt mondta az egyik tévéstábnak, hogy évek óta mondta a főnökének, hogy rakjanak ki egy táblát, hogy tilos a stégről a vízbe ugrani, a vízmélység miatt ez kötelező lett volna. Szerinte ez is hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez.

Olvasóink írták

 • 5. lipot 2011. július 17. 11:04
  „Érdekes ez a világ mindig a kicsi ember a hibás??!!Miért nem a vezetőt rugták ki??”
 • 4. varadipal 2011. július 17. 08:30
  „"....foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetettség vétsége miatt." Idézet az alcímből.
  Kár, hogy ennek a tudatlan firkásznak az állása nincs veszélyeztetve. Amit leírt, az a strand alkalmazottainak foglalkozásuk során fennálló veszélyeztetettségéről szól. Hogy van képe honoráriumot felvenni annak a tudatlan újdondásznak, aki a saját anyanyelvét sem tudja használni a megélhetését jelentő munkája során.És ki az a marha főszekesztő, aki ezért a mocsokért hajlandó fizetni a Halasmédia.hu-nál? Egy tényállás leírásához a BTK nincs kéznél egy On-line lapnál? A Főszerki annyira utálja a saját lapját, hogy egy cikket sem olvas el belőle a megjelenés előtt?
  " Siralmas énnéköm!"”
 • 3. eleonóra 2011. július 16. 15:39
  „Már megint a kicsibe rúgtak bele.A 22 éves embernek nem volt annyi esze,hogy megnézze a vízmélységet?Vagy anyuka már nem volt vele ?Annak ellenére nagyon sajnálom ,hogy szerencsétlenűl járt.”
 • 2. demeterkornel 2011. július 16. 11:12
  „Én sajnálom ezt a fiút, mert túl nagy árat kell fizetnie egy pillanatnyi rossz döntéséért, de ennek ellenére igazat adok csafenak. Ha valaki iszik a Tiszából, és rosszul lesz tőle, akkor ki fogják tenni a "Tiszából inni tilos" táblát? Marhaság.”
 • 1. csafe 2011. július 15. 14:34
  „Ezen az alapon még sok helyre ki kellene tenni a táblát,: Fejest ugorni tilos! (ott is ahol esetleg nincs is víz!)
  Meg minden fára "Fára mászni Tilos!" Persze másra is lehet felmászni ahonnan le lehet esni! TÁBLÁT!!
  Teljesen leszokunk a gondolkodásról, mindig valaki mástól várjuk!
  Örökké bűnbakot kell mindenben keresni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton tartják a dunai távúszást Kalocsánál

A dunai távúszóprogram, amelyet tizedszer tartanak meg, arra hívatott, hogy hirdesse: a paksi atomerőmű hűtővize tiszta, a folyó alkalmas az úszásra. Tovább olvasom