Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Stuttgartban már tudják, kik lesznek a Mercedes magyar beszállítói

Kecskemét . Közel egy évig keresték az új gyár helyszínét, és végül jó döntést hoztak a Daimler AG cégcsoport illetékesei a kecskeméti helyszín kiválasztásával - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Kecskeméten.
"Két év elteltével nem bántuk meg a döntésünket, mert minden az előzetes tervek szerint halad, és 2012 első negyedévében legördül a futószalagról az első eladásra gyártott kecskeméti Mercedes-Benz személygépkocsi" - mondta a gyár igazgatója, a szűkebb térség üzletemberei részére szervezett találkozón. Az igazgató felidézte a tervezés óta eltelt időszakot, kiemelve, hogy kevesebb mint egy év alatt építették fel a 441 hektáros területen az épületeket, melyek 30 hektárt foglalnak el. Frank Klein elmondta: naponta kétezer munkás dolgozik azon, hogy májusra a robotok és a gépsorok is üzemkész állapotba kerüljenek, és megkezdődhessen a tesztelés.

Frank Klein szerint a Kecskeméten készülő személygépkocsik a Mercedes-Benz legmagasabb minőségi követelményeinek is meg fognak felelni. A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával működik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyártanak majd.

Tízezer embernek adnak munkát

Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy februárig már 720 magyar dolgozó áll a Mercedes-Benz alkalmazásában. A 2011-es év végére a gyár dolgozóinak létszáma el fogja érni a kétezret, ebből a tervek szerint 1700 magyar munkavállaló lesz. Az ügyvezető felhívta a figyelmet a http://www.mercedes-benz.hu/ honlapra, ahol folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, hogy mely területen van munkafelvétel, valamint azt is, hogy milyen tevékenységekre pályázhatnak vállalkozások a létesítmény-üzemeltetés területén. Elmondta, hogy a termelés beindítása után a beszállítókkal együtt a régióban közel tízezer embernek fog munkát biztosítani a kor legmagasabb technikai színvonalán épülő gyár. Hozzátette, hogy Stuttgartban már kiválasztották a magyar beszállítókat.

A gyár területén kialakítandó telephelyen öt logisztikai szolgáltató fogja a gyártás folyamatosságát biztosítani, ezek önmagukban 800 embert foglalkoztatnak majd. A Mercedes-Benz a képzésre is komoly hangsúlyt helyez, 500 fiatal képzésében vesznek részt Kecskeméten, valamint a helyi főiskolával is hosszú távú együttműködést kötöttek - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schirilla György kedélyesen lubickolt a 4 fokos vízben

Schirilla György három népszerű kecskeméti sportoló eldobott labdájáért mártózott meg a Szabadidőközpont tavában. A Nemzet Rozmárja 15 percet töltött az alig 4 fokos vízben. Tovább olvasom