Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Szalagavató: valami tiszta, valami szűzies

Kecskemét - A legtöbb 18 éves lány dédelgetett álma válik valóra, mikor elérkezik a szalagavató bál: a fehér habtengerbe bújtatott ifjú hölgyek igazi hercegnőnek érezhetik magukat ezen az estén.
Nemsokára elérkezik az az idő, mikor kék szalagok díszítik a fiatalok kabátjait, jelezve, hogy hamarosan elhagyják a középiskolát. Ám mindez mit sem érne az ezt megelőző felhajtás nélkül: amikor a fiúk elegáns frakkba, a lányok pedig hófehér ruhakölteményekbe bújnak. A nagy estére minden lány a tökéletes ruhát keresi, aminek meg is van az ára.

Sokan már márciusban elkezdik ostromolni a szalonokat, nehogy lecsapják a kezükről a hőn áhított darabot. Így volt ez Veliczky Reginával is, aki igen szerencsésnek mondható, hiszen már az első szalonban megtalálta, amit keresett.

Szalagavató hófehérben - GALÉRIA

- Cegléden kezdtem a keresést, mert sokan mondták, hogy ott nagyobb a választék. Nem is kellett csalódnom: amikor beléptünk az üzletbe, annyi ruha fogadott, hogy nem is láttuk a sorok végét – meséli Regina, aki a Bányai Júlia gimnáziumban tölti épp utolsó évét.

- Vagy harminc ruhát végigpróbáltunk a barátnőmmel, ami két és fél órába tellett, de megérte. Valódi kis hercegnőnek éreztük magunkat – lelkesedik Regina, aki egyébként 15 ezer forintért kapja meg három napra a ruhát. Elmondása szerint azonban ismer olyat is, aki 40 ezret fizet érte.

Hasonló árakkal találkoztunk Kecskeméten is: a Maya Esküvői Ruhaszalonban például szintén 15 ezer a legtöbb ruha bérlése. Víg Marianna, a szalon vezetője szerint azonban semmivel sem jár jobban az, aki már tavasszal nekilát a keresésnek, mert az esküvőszezon miatt akkor még nem tudnak annyit foglalkozni a lányokkal.

Szalagavató hófehérben - GALÉRIA

- Hozzám is jöttek már júniusban is, de leginkább csak informálódni. Az ideális, és egyben legfelkapottabb időszak a szeptember, plusz-mínusz egy hónap.

Marianna elmondása szerint egy-egy szalagavatós ruhapróbára átlagosan másfél órát is rászánnak fejenként. - Mindig az a célunk, hogy kihozzuk a lányokból a saját stílusukat, hogy a lehető legjobban érezzék magukat azon a bizonyos estén – vallja.

Persze a különlegességekről sem kell lemondania, annak, aki itt keres ruhát a bálra: akár Swarovski kristályokat is választhatunk a hófehér öltözetre, természetesen nem kevés felárért. Sőt, akár saját elképzeléseket is megvalósítanak, ha van rá elég idő, ami viszont semmilyen plusz költséggel nem jár. Marianna mégis azt tartja a legfontosabbnak, hogy ne legyen közönséges az öltözék.

Szalagavató hófehérben - GALÉRIA

- A szalagavatós ruhának nem az a célja, hogy minél mélyebb dekoltázzsal csalogassa a tekinteteket. Éppen az a lényeg, hogy mindig legyen benne valami tiszta, valami szűzies.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő nyárig lesz feltúrva a Rákóczi út

A Rákóczi úton jelenleg az öntözőrendszer kialakítása és további közmű rekonstrukció zajlik, majd az útépítés következik. Tovább olvasom