Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Szavazzon az Év Orvosára!

Idén immár ötödször indul útjára az orvosi hivatás társadalmi megbecsülésének erősítését, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények fokozottabb elismerését, továbbá a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatását célzó Jubileumi Astellas-díj – Az Év Orvosa 2011 pályázat.
Az elmúlt négy esztendő során tizenketten nyerték el a díjat, közöttük – a 2010-es pályázatban – Gera László, a kecskeméti megyei kórház traumatológiai osztályának vezetője, akit – két díjazott társával együtt -170 jelölt közül neves közéleti és szakmai személyekből álló zsűri döntése, valamint a közönségszavazatok alapján választottak ki.

A versenyre korábbi betegek nevezhették kezelőorvosukat, leírva felépülésük történetét. Dr. Gera Lászlót egy közlekedési balesetet szenvedett házaspár jelölte az Astellas-díjra, így köszönve meg szakmai és emberi hozzáállását.

Gera László az Év Orvosa díjjal.
Gera László az Év Orvosa díjjal.

Részlet dr. Gera Lászlót felterjesztő történetből: „Autóbalesetet szenvedtünk, frontálisan ütköztünk a szembejövővel egy harmadik fél miatt! Elég csúnyán összetörtünk! A férjemnek a tüdeje összeesett, bordái törtek, mind a két térde összetörött, és nyílt combcsont sérülése is keletkezett. Nekem artériaszakadás, szeméremcsonttörés, leszakadt a medencém! A balesetnek köszönhetően én egy olyan orvost ismertem meg, akinek a mindene a gyógyítás! 30 napot töltöttünk kórházba a férjemmel, de olyan nap nem volt, hogy ne köszönjön el tőlünk, amikor hazaindult, vagy ne köszönt volna be, amikor reggel megérkezett! Volt rá példa, hogy a szabadságán is bejött hozzánk, hogy megnézze, mi van velünk! Mivel friss házasoknak számítottunk a férjemmel mosolyogva jött be a kórterembe és újságolta, hogy a férjem magához tért és letolnak hozzá az intenzívre, ott közölte mind a kettőnkkel mivel ez a sajnálatos eset történt velünk elintéz nekünk egy "nászutas lakosztályt" egy olyan kórtermet biztosított nekünk, ami két ágyas és fürdőhelyiséges volt! Nagyon boldogok voltunk! Akkor még nem sejtettük, hogy a doktor úr már előre látta, ha mi együtt lehetünk, csodákra vagyunk képesek! Viszonylag hamar talpra álltunk!" (A házaspárnak azóta egészséges gyermeke született.)

Október 14-én újraindult a Jubileumi Astellas-díj. Az Év Orvosa Pályázatra 2011-ben is várják az igaz emberi történeteket, a betegek hálás főhajtását az orvosi hivatást odaadóan, becsülettel teljesítő szakemberek előtt.

A 2011-es pályázat fontos állomás és fordulópont a kezdeményezés életében, ugyanis mostantól a jelölés és az értékelés során a laikus közönség szeretete és hálája mellett az orvosszakmai szempontok is jelentős szerepet játszanak. A pályázat zsűrijét ennek megfelelően döntően olyan szakemberek alkotják, akiknek munkássága, szerepvállalása, hitelessége az orvosszakma és a társadalom előtt széles körben ismert. További részletek a www.astellasazorvosokert.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihűlés fenyegeti az utcán élőket

A hirtelen beköszöntő hideg, a nulla Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az… Tovább olvasom