Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Százmilliókra perelhetik a kecskeméti önkormányzatot

Egy kivételével eddig az összes szórakozóhely megkapta az engedélyt, hogy éjfél után is nyitva tarthasson. Kivétel a Dobó körúton nemrég megnyílt szórakozóhely, melynek tulajdonosai kártérítési per indítását is tervezik az önkormányzat ellen, mert álláspontjuk szerint nyitva tartásuk korlátozásával gazdaságilag teljesen ellehetetlenülnek.
Az áprilisban elfogadott csendrendelet értelmében csak azok a szórakozóhelyek tarthatnak nyitva éjfél után Kecskeméten, melyeknek a Jogi, Ügyrendi és Bűnmegelőzési Bizottság engedélyt ad. Ha azonban a szórakozóhely ellen két esetben indokolt bejelentés érkezik, életbe lép a korlátozás. Az eddigi kérelmeket a bizottság minden esetben elfogadta, a Dobó körúton nemrég megnyitott, korábban nagy port kavart szórakozóhely kérelmét azonban elutasította. A bizottság szerint a szórakozóhelynek május 1-je után nem lett volna szabad éjfél után nyitva tartani, egészen addig, amíg erre nem kapnak jogerős engedélyt. Mivel azonban ezt megtette, megsértette a hatályos önkormányzati rendeletet. Ezért nem kaptak engedélyt. A szórakozóhely jogi képviselője egy korábbi nyilatkozatában elmondta, felebeznek a döntés ellen, de egyúttal kártérítési per indítását is tervezik az önkormányzat ellen, mert álláspontjuk szerint nyitva tartásuk korlátozásával gazdaságilag teljesen ellehetetlenülnek, és nem térül meg a beruházás költsége sem.

A delmagyar.hu információi szerint a klub képviselői akár több, mint százmillió forintra is perelhetik az önkormányzatot.

Olvasóink írták

  • 1. janosb 2012. június 26. 08:45
    „Felháborítónak tartjuk azt a fajta eljárást, mely a VANITY körül már hónapok óta folyik. Annak ellenére hogy MINDEN JOGSZABÁLYI FELTÉTELNEK a kezdetek óta megfelelünk, minden szakhatósági ellenőrzésen szintén megfeleltünk, a Vanity ellen diszkriminatívan és alapvető jogokat sértő un ,,csendrendelet"-nek is menet közben megfeleltünk, az előre megígért és azóta is tartott biztonsági intézkedéseink következtében TÉNYSZERŰEN nincs ellenünk lakossági panasz, SŐT! a lakók egy része észre sem vette, hogy üzemelünk, illetve abszolute nincs kifogása ellenünk, mégis rájuk hivatkozva - egyéni? üzleti? politikai? érdekek miatt teljesen jogszerűtlenül próbálnak minket ellehetetleníteni...

    A XXI: századi Magyarországon, abban a városban, amelyre mindannyian büszkék vagyunk - végre- egy világszínvonalú vendéglátó egység ellen, melyre a felnőtt és igényes generáció évek óta várt, és mely az elmúlt két hónap működése során TÉNYSZERŰEN a lakók érdekeit is figyelembe véve működik, ELKÉPZELHETETLENNEK tartunk egy ilyen, minden jogszerűséget nélkülöző eljárást.

    A jogi eszközök mellett ezért a médiához fordulunk, és a közvélemény nyilvánosságához, hogy derüljön ki kik a felelősök mindezért, milyen érdekek mozgatják őket, hogy - a Coke Club bezáratása és titokzatos üzleti érdekek újranyitásához hasonlatosan - ne erről híresüljön el hírös városunk és ne kelljen mindenkinek szégyenkeznie a miatt hogy ez itt megtörténhet - miközben munkahelyteremtésről, vállalkozóbarát politikáról, a vendéglátást húzóágazatként megnevezett prioritásról, a fiatal felnőtt korosztály közösségi tereit támogató elvekről, és KÖZSZOLGÁLATRÓL beszélünk...
    Itt a lehetőség, nemcsak beszélni kell, hanem bizonyítani is ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas viharokra készüljünk délután

Heves zivatarokra, néhol jégesőre is számítani kell pénteken, Pest és Bács-Kiskun megye néhány… Tovább olvasom