Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

SZDSZ: Szécsi Gábor mondjon le tisztségeiről

Kecskemét - Az MDF országgyűlési képviselőjelöltjeként induló és az SZDSZ-ből kilépő Szécsi Gábort önkormányzati képviselői mandátumáról és egyéb tisztségeiről történő lemondásra szólította fel a liberális párt Bács-Kiskun megyei választmánya. A határozatot Vida Pál, a megyei szervezet elnöke közölte szombaton.
A párt megyei szervezete tudomásul vette, hogy Szécsi Pál kilépett az SZDSZ-ből, ugyanakkor felszólítja, hogy kecskeméti önkormányzati képviselői mandátumáról, és egyéb, párttagsága révén elnyert tisztségeiről mondjon le - mondta a választmány elnöke.

Vida Pál beszámolt arról, hogy a választmány a pártból korábban kilépett Ficsor Józsefet - Kiskunfélegyháza polgármestere - és Török Gusztáv Andort - Kalocsa polgármestere - is felszólítja, hogy az SZDSZ tagságuk okán, illetve az SZDSZ testületi döntései alapján elnyert önkormányzati, megyei önkormányzati képviselői mandátumukról, illetve igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági és egyéb tisztségeikről mondjanak le.

Szécsi Gábor pénteken, Dávid Ibolyával, az MDF elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette be, hogy az MDF képviselőjelöltjeként indul a 2010-es országgyűlési választáson. Pénteken Szécsi azt is bejelentette, hogy kilép az SZDSZ-ből. Szécsi Gábor az SZDSZ listáról jutott be 2006-ban a kecskeméti közgyűlésbe, tagja volt az SZDSZ országos tanácsának, valamint a párt Bács-Kiskun megyei választmányának.

Szécsi Gábor 1998-tól 2006-ig Kecskemét polgármestere volt. A Fidesz támogatásával lett polgármester, de 2004-ben kilépett pártjából és a 2006-os választáson már az SZDSZ és az MSZP közös polgármesterjelöltjeként indult.

Olvasóink írták

 • 4. grafi6 2009. november 15. 15:30
  „Szécsi Pál legalább tudott énekelni... Gábor és az éneklés = sci-fi”
 • 3. AntoniusXXI 2009. november 13. 23:22
  „<moderálva>”
 • 2. rozator 2009. november 10. 19:15
  „SzerszámKikészítök Dolgos Szagszervezete!”
 • 1. klj_54 2009. november 09. 16:50
  „Mi az a SZDSZ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bács és Kecskemét: távhőben és csatornázásban utolsó

Nem tekinthető sikernek Miskolc első helye, így Kecskemét utolsó pozíciója sem kudarc. Tovább olvasom