Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Székely Lilla bombaformában

Hódmezővásárhely adott otthont az elmúlt hétvégén a felnőtt és ifjúsági korosztályok országos bajnokságának, melyen a BÁCSVÍZ-KVSC hat fővel vett részt és nem kevesebb, mint hat arany-, négy ezüst- és két bronzéremnek örülhettek a viadal végén.

A csapat legeredményesebb versenyzője Székely Lilla volt, aki mind a négy versenyszámban diadalmaskodott, amin rajthoz állt. A bombaformát a két országos csúcs igazolja, amit 50 méteres és 100 méteres felszíni úszás versenyszámban úszott.

„ A hétvégi OB-n éreztem, hogy jó formában leszek, ugyanakkor arra, hogy országos csúcsokat úszok, nem számítottam. Őszintén szólva olyan időket úsztam, amelyekkel nyugodt szívvel kiegyeznék az augusztusi Európa- Bajnokságon is, mivel a tavalyi hódmezővásárhelyi Világbajnokságon két ezüstérmet nyerhettem volna ezekkel az időkkel. Az EB-ig 6 hetünk van még hátra, és a hétvégi eredmények alapján nem is kérdéses, hogy mennyire vagyok motivált! Most az egyik legnagyobb feladatom, hogy megtanuljam kezelni azt a helyzetet, miszerint igen komoly esélyekkel utazok ki az EB-re. Természetesen sok kemény és gyötrelmes edzés vár még rám, de a fizikai fájdalmat könnyebb dolog elviselni, mint mentálisan végig csúcsformában lenni. Az Európa-bajnokságon 3 egyéni és nagy valószínűséggel 2 váltó számban állok rajthoz, ami egy elég kemény versenyprogram lesz, de mivel ezzel abszolút tisztában vagyok, ennek tudatában készülök rájuk." – nyilatkozta Székely Lilla a verseny után, majd kitért segítőire:

- Ezúton is szeretném megköszönni azt a támogatást, amelyet Kecskemét város önkormányzata biztosít, hihetetlenül sokat számít, hogy idén a Kecskeméti Fürdő versenymedencéjében készülhetünk, nem pedig a strandon. A szárazföldi edzéseket zavartalanul és a tökéletes körülmények között végezhetem a FormaZona Sportközpontban, ez is hatalmas segítség. Végül, de nem utolsó sorban hálával tartozom munkahelyemnek, a Hírös Modul Kft-nek, hogy támogatnak sportpályafutásomban is.

Székely Lilla már biztos induló a lignanoi (Olaszország) Európa-bajnokságon, rajta kívül Szabó László harcolt a kijutásért. 3 ezüstérmet szerzett, és bár a kiküldetési szintidőtől elmaradt ugyan, ám úszott időeredményei alapján indulási lehetőséget kapott a kontinensviadalon. A napokban dől majd el, hogy tudja-e vállalni az induláshoz szükséges feltételeket.

Az ifjúsági korosztályban a junior világbajnokságra készülő Balogh Máté hozta a számára „kötelező" aranyérmeket 400m és 800m búvárúszás versenyszámokban. Mellette Bíró Laura 2 bronzérmet szerzett 100m és 200m uszonyos gyorsúszásban.

- Máté szempontjából meglehetősen szerencsétlen időpontban került megrendezésre az ifjúsági országos bajnokság, mert csupán két hét van hátra a világbajnokságig. Ebben az időszakban már nagyon meg kell gondolni, hogy mennyire terheli a sportolóját az edző. Éppen ezért a kötelező minimumot írtam elő Máténak, tehát összesen két egyéni és két váltó számban indult. A búvár számok alatt is inkább technikai feladatokat hajtott végre, amik már a világbajnokságra hangolódást segítik elő. Ezeket egészen jól megoldotta, mindenképpen bíztató a formája. Laura kellemes meglepetés volt számomra. Igaz, a diákolimpián nyert 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, de az országos bajnokság az igazi mércéje az adott korosztályoknak. Ez a két bronzérem nagyon szép teljesítmény tőle, elégedett vagyok a munkájával." - nyilatkozta Juhos Gergely edző.

Régen állhatott utoljára kecskeméti felnőtt váltó dobogóra, most ezt a stagnálást törte meg a BÁCSVÍZ-KVSC felnőtt férfi váltója, amelyben szükség volt arra is, hogy az edző, Juhos Gergely is újra vízbe szálljon. Nem bizonyult hiábavaló törekvésnek, egy ezüstérem kárpótolta a négyest erőfeszítéseiért.

Ezzel a hazai versenyszezon befejeződött, kezdetüket veszik a világversenyek. Legközelebb 2 hét múlva, július 16-18-ig szurkolhatunk Balogh Mátéért a grazi világbajnokságon, majd Székely Lilláért (és vélhetően Szabó Lászlóért) augusztus közepén a lignanoi Európa-bajnokságon.

Eredmények:

Felnőtt nők:

Székely Lilla:

Magyar Bajnok:

50 m búvárúszás: 17,30

100 m búvárúszás: 39,10

50 m uszonyosúszás: 18,15 – új országos csúcs

100 m uszonyosúszás: 40,29 – új országos csúcs

Felnőtt férfiak:

Szabó László:

2. helyezett:

100 m búvárúszás: 36,58

400 m búvárúszás: 3:11,36

800 m búvárúszás: 6:50,84

4x200 m-es váltó:

2. helyezett Bácsvíz-KVSC (Szabó László, Bács Ferenc, Balogh Máté, Juhos Gergely)

Ifjúsági leányok:

Bíró Laura:

3. helyezett:

100 m uszonyos gyorsúszás: 57,37

200 m uszonyos gyorsúszás: 2:05,30

Ifjúsági fiúk:

Balogh Máté:

Magyar Bajnok:

400 m búvárúszás: 3:26,06

800 m búvárúszás: 7:07,55

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 hónap börtön Kolompár Orbánnak első fokon

3 évre a közügyektől is eltiltotta az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróság. Tovább olvasom