Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szenvedélybetegeknek segítenének Kiskunfélegyházán

Új szolgáltatás indul a félegyházi VÁLASZ Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központban.
Az úgynevezett „elterelésen” azok vehetnek részt, akik ellen kábítószer birtoklás miatt indult eljárás. A hat hónapos kezelésen részt vevők az ezt bizonyító okirat birtokában elkerülhetik a börtönbüntetést, és esélyük van arra, hogy megszabadulnak a függőségtől.

A kiskunfélegyházi drogperevenciós központ nemrégiben sikerrel szerepelt a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet pályázatán, melynek köszönhetően az intézmény segíthet azokon, akik ellen kábítószer birtoklás miatt eljárást indít a rendőrség. Eddig legközelebb Kecskeméten vehették igénybe ezt a szolgáltatást. Tavaly tizenkét félegyházi lakos vett részt elterelésen. Aki a hat hónapos kezelésen megfelel, megszűntetik ellene az eljárást. Varga Judit Barbara az intézmény vezetője hangsúlyozta, a lassan fél éve működő intézményben már a lakosság igényeinek megfelelően beindult az összes foglalkozás. Így többek között a gyógyult, és gyógyulni vágyó alkoholisták, az anonim alkoholisták is csoportfoglalkozáson vehetnek részt. Kéthetenként pénteken pedig a szórakozóhelyekkel szemben a szabadidő hasznos eltöltése érdekében különböző előadásokkal várják az érdeklődőket és a droghasználókat. Legutóbb Farkas Attila beszélt tapasztalatairól, aki 12 évig heroin függő volt és 10 évet börtönben töltött drogos ügyei miatt. Attila hat éve tiszta, családot alapított és életét a szenvedélybetegek megsegítésére szenteli. Véleménye szerint a drogfogyasztók nem rossz emberek, csak nem tudják, hogy mibe kezdtek bele. A legfontosabb, hogy hitet, erőt kell nekik adni, ahhoz hogy jobb életet tudjanak kezdeni.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2012. május 24. 08:57
    „A nem szenvedélybetegek sorsa már minden tekintetben rendezve van sehol sincs várólista, azonnal mindenki megkapja a szükséges kezelést.Az orvosok nem fogadnak el egy fillért sem. A dologtalan alkoholistáknak, kábszerélvezőknek kell már csak ez az egy kis segítség, és máris minden ok.A pofátlanság netovábbja,. a jó szándék ellenére is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes lesz a parkolás a piac környékén

Lakossági kérésre, kísérleti jelleggel a kecskeméti nagypiac környékén is ingyenes lett a parkolás… Tovább olvasom