Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Szeptemberben is strandolhatnak a kecskemétiek

Kecskemét - A korábbi évekkel ellentétben idén nem zár be szeptember 1-jén a kecskeméti strand, így akár munka, vagy suli után is kiugorhatunk még fürdeni egyet a késő nyári kánikulában.
Szeptember közepéig még biztosan tovább strandolhatnak a kecskemétiek a helyi strandon, a létesítmény ugyanis a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem zár be szeptember 1-jén. A hosszabbításnak több oka is van.

Az elmúlt években az iskolai tanévkezdéskor rendre bezárt a strand, és aki fürdeni szeretett volna, a közeli - egyébként a nyarakra bezárt - fedett uszodában tehette meg. A fedett uszoda azonban idén májusban végleg bezárta kapuit, (azt továbbra sem lehet tudni, mi épül majd az ódon épület helyére, de csütörtökön erről is olvashatnak még a delmagyar.hu-n - a szerk.) így ott már nem biztosíthatták az uszodai, illetve termálfürdő szolgáltatást.

Szeptemberben is strandolhatunk Kecskeméten - Fotók: Koller István

A meghosszabbított nyitva tartás nem egyedülálló az országban. Az augusztusi kánikula a gyengébbre sikerült június és július után óriási
Bérlethosszabbítás a csarnokban

A létesítményt működtető Hírös Sport Nonprofit Kft.-től megtudtuk, hogy azok, akiknek szeptember elején lejár a nyári hónapokra szóló bérlete, vagy új bérletet szeretne vásárolni, megteheti a Messzi István sportcsarnok portáján. Itt minden hétköznap 8 és 12 óra között várják a jelenlegi és leendő bérlettulajdonosokat. 
 
forgalmat hozott a strandoknak, így több fővárosi fürdő is úgy döntött, szeptemberben is nyitva tartanak.

Azt még nem tudni pontosan, meddig lesz nyitva a kecskeméti strand. A létesítmény igazgatója, Jánosi István erről úgy nyilatkozott, hogy a medencés rész addig biztosan, amíg a szomszédos területen hat és fél milliárdból megépülő új élményfürdő uszodai részét át nem adják. Addig ugyanis csak itt oldható meg az úszók és a vízilabdázók elhelyezése. Az új létesítmény uszodája várhatóan szeptember közepén-, második felében kerül átadásra, ezt követően a strand medencéit lezárják.

A termálfürdő szerelmesei, illetve az ide utalt betegek viszont egészen decemberig a strandra járhatnak majd, ugyanis az új élményfürdő termálfürdőit csak a második ütemben, december elejére adja át a kivitelező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuningolt rendőrmotorok érkeztek Kecskemétre

Két új BMW R900 típusú, tuningolt rendőr-motorkerékpár állt szolgálatba Kecskeméten a napokban. Az új járgányok együttes értéke meghaladja a 11 millió forintot. Tovább olvasom