Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Szerette a luxust a Svájcban bujkáló csaló

Kecskemét - Vádemelési javaslattal zárta le nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy luxusautóval utazó, luxusszállodában élő budapesti üzletember ügyében.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a napokban fejezett be vádemelési javaslattal egy különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt folytatott nyomozást. A nyomozás adatai szerint egy budapesti székhelyű cég ügyvezetője - bérelt luxusautóval és sofőrrel közlekedve – még 2009 februárjában keresett fel egy nemesnádudvari székhelyű társaságot azzal, hogy raklapokat szeretne vásárolni nagy tételben. Próbaszállítmányként át is vett 600 darab raklapot, melynek vételárát a megállapodás szerint megfizette. Ezt követően 2009 február és 2009 április hónapok között összesen 45 ezer 700 darab raklapot és közel 300 köbméternyi fűrészárut vett át a cégtől, összesen 118 millió 48 ezer forint értékben, de ezek vételárának egy részét azóta sem fizetett meg. Később a raklapokat és a fűrészárut a beszerzési árnál olcsóbban értékesítette.

A 48 éves gyanúsított ellen más rendőri szerv is folytatott nyomozást, mert egy elegáns budapesti szállodából a szállás költségének megfizetése nélkül távozott. A gyanúsított a nyomozás megkezdésekor Magyarországon nem volt fellelhető, ezért ellene nemzetközi elfogatóparancs kiadására került sor. A rendőrség adatai szerint hosszabb ideig rokonoknál, illetve korábban éveken keresztül Svájcban élt családjával, majd tavaly sikerült Magyarországon elfogni és sor került előzetes letartóztatására. A rendőrség most vádemelési javaslattal megküldte az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásbörze: tolongás a Mercedes standja előtt

Rekordszámú kiállítóval, gyakornoki helyekkel és több száz állásajánlattal várta a hallgatókat kedden a Kecskeméti Főiskola állásbörzéje. Tovább olvasom