Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szerszámokat és megújult játszóteret kaptak az SOS Gyermekfalvak lakói

Fúró- és csiszológépet, festékszórót és fűnyírót is kaptak ajándékba az SOS Gyermekfalvak lakói a Bosch-tól. Emellett a cég szakemberei felújították a kecskeméti játszóteret is.
Több mint 1,2 millió forint értékben adományozott szerszámokat a Robert Bosch Kft. elektromos kéziszerszám üzletága a magyarországi SOS Gyermekfalvaknak. Az ajándékokat október 21-én, Kecskeméten adták át a cég képviselői. Az adományként kapott kéziszerszámokat a Gyermekfalvak saját igényeiknek megfelelően választhatták ki, így például szúrófűrészeket, fúrógépet, akkus csavarozót, csiszológépet, festékszórót és fűnyírókat is tartalmazott a csomag. A kecskeméti mellett a battonyai és a kőszegi Gyermekfalu, valamint a lajosmizsei, a szegedi és a séi Ifjúsági Ház is részesült az adományokból.

Szerszámokat és megújult játszóteret kaptak az SOS Gyermekfalvak lakói - GALÉRIA

A vállalat szakemberei ezen kívül még egy különleges ajándékkal kedveskedtek a kecskeméti Gyermekfalu lakóinak: felújították a százötven négyzetméteres, fából készült játszóteret. A munkálatok során a fiatalok kipróbálhatták a szerszámokat: csiszológépekkel felület-kezelték a hintákat, mászókákat, babaházat, majd jöhetett a festés. Így mára a játszótér összes eleme gyönyörű, élénk színekben pompázik. A cég szakemberei emellett kisautókat és egyéb fa játékokat is készítettek a gyerekeknek a szerszámok segítségével.

- Fontosnak tartjuk, hogy a gondozásunkra bízott fiatalokat felkészítsük a hétköznapi életre és olyan praktikus barkács feladatokra is megtanítsuk őket, melyre önálló életük során is szükség lesz. Ebben volt most nagy segítségünkre a Bosch - tudtuk meg Kézi Juliannától a kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetőjétől. - Az ajándékba kapott szerszámokkal ezentúl önmagunk is el tudunk majd végezni felújítási, karbantartási és kertészeti munkákat, jelentős összeggel könnyítve ezzel falvaink költségvetésén - tette hozzá a faluvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb vádemelés a halasi pszichiátria vezetője ellen

Csalás és okirat-hamisítás miatt tett vádemelési javaslatot a rendőrség a kiskunhalasi pszichiátriai otthon volt igazgatója ellen. Tovább olvasom