Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Szilveszter a színházban: Nem ér a nevem

Kecskemét - A Nem ér a nevem kecskeméti bemutatója szilveszter estére ígér felhőtlen szórakozást. Az előadást Szerednyey Béla rendezi, a főszerepben pedig maga a színházigazgató, Cseke Péter látható.
A Nem ér a nevem premierje 2010. január 8-án, 19 órakor lesz a Nagyszínházban, a december 31-én, 20 órakor kezdődő szilveszteri előadás afféle előbemutató. A főszerepben Cseke Péter igazgatót láthatja a közönség, először a kecskeméti színház színpadán.

A különösen a vígjátékokban jeleskedő Ray Cooney ördögi ügyességgel bonyolítja az eseményeket a Nem ér a nevemben is, a darab tele van kétértelmű mondatokkal és egymással összetévesztett emberekkel. Női ruhába bújt férfi, hullák és félholtak - mindez nem hiányozhat a történetből, amely humoros és egyben bizarr szituációk sora. Amit félre lehet érteni, azt bizony félre is értik.

A darab főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával, és albérlőjükkel Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Módszere egyszerű: különféle segélyeket igényel kitalált személyek kitalált problémáira hivatkozva. Egyre újabb és újabb – nem létező – bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára.

Eric körül egyre sűrűbb háló szövődik hazugságból, ezért úgy dönt, leépíti fiktív lakótársainak seregét, így első lépésben, hogy legalább a Norman nevére érkező segélyektől megszabaduljon „megöli" bérlőjét, azaz értesíti a hivatalt, hogy Norman meghalt. Nem sokkal később megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve megállíthatatlanul görögnek az események…

Olvasóink írták

  • 2. AntoniusXXI 2009. december 29. 00:14
    „1. Satnya 2009.12.28. 22:20
    Jogos a kritikád, ez a szegedi hozzállás egészen egyszerűen szánalmas :) Pedig nem a nép van a színházért, hanem a színház a népért...”
  • 1. Satnya 2009. december 28. 22:20
    „Szegeden pedig nézhetjük Juronics legújabb remekeit, tigrisbukfenceket, amit kortárs művészetnek kell titulálni, és ha nem érdekel, bunkó vagy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes-gyár: zsebben az építési engedély

Felszáll a füst, nem kell tovább várni a szükséges papírokra. Tovább olvasom