Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Szín-tár - Jön a színművészeti iskolák szemléje

Kecskemét - Egy hétre ismét a jövő színész-reménységeié lesz a főszerep a kecskeméti Katona József Színházban. A március 25. és 30. között megrendezésre kerülő 4. SZÍN-TÁR Találkozó a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatába is bekapcsolódik.
- A SZÍN-TÁR-on immáron negyedik alkalommal jelennek meg a hazai és határainkon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről három, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról kettő, míg az Újvidéki Művészeti Akadémiáról, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karáról, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről egy-egy osztályt várunk a rendezvényre. Nagyon örülünk annak, hogy több intézmény már kifejezetten a SZÍN-TÁR Találkozóhoz igazítja a tanmenetét – hangsúlyozta Réczei Tamás, a kecskeméti színház művészeti vezetője.

- Programunkkal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál műsorához is kapcsolódunk. Nyolc vizsgaelőadással készülnek a résztvevő intézmények, köztük láthatunk majd klasszikusokat új értelmezésben, illetve báb, - és mozgásszínházi produkciókat is. Emellett különleges szakmai kísérőprogramokkal gazdagodott az idei találkozó. Rögtön a hét elején érkezik a Maladype Társulat Tojáséj című előadása, melyet Weöres Sándor egysoros költeménye ihletett. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül nézhetik meg az érdeklődők Hegedűs D. Géza monológját Camus Pestis című regényéből. Március 27-én, a Színházi Világnapon a kecskeméti teátrum is tart egy bemutatót, Vasárnapi gyerekek címmel. A színészhallgatók és művésztanáraik szakmai beszélgetéseken oszthatják meg egymással véleményüket, tapasztalataikat – tette hozzá Réczei Tamás. – Szeretettel várjunk nézőinket is, hiszen a SZÍN-TÁR nem csupán szakmai seregszemle, hanem igazi kulturális csemege minden színházszerető számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszani szerető felnőtteket is vár a Szórakaténusz

Gyermek- és ifjúsági programok március 30. és április 1. között a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely szervezésében. Tovább olvasom