Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Színészbállal ünnepelt a teátrum - galéria

Kecskemét - Szombaton este a Katona József Színházban megnyílt az idei hírös városi bálok sora. A Színészkarnevál harmadik alkalommal várta a vendégeket a teátrum épületében. Színes műsorral, különleges ételekkel, és sok meglepetéssel készültek a szervezők, valamint kiderült az is, ki kapta idén a fiatal színészek díját.
Egy napra varázslatos bálteremmé alakult át a város gyönyörű ékszerdoboza, a Katona József Színház. Immár hagyomány, hogy a kecskeméti báli szezon nyitányának a teátrum ad otthont, 2009 óta ugyanis a Színészkarnevál nyitja meg a hírös városi mulatságok sorát.
- A kecskeméti teátrum épülete az ország egyik legszebb színháza, ilyenkor pedig még gyönyörűbb. Lefedjük a nézőteret, ami így egy szintbe kerül a színpaddal - mondta a delmagyar.hu-nak Cseke Péter, a teátrum direktora. - A színház egy ékszerdoboz, ami önmagában is különleges hangulatot ad a bálnak, és ehhez hozzájárultak a gasztronómiai élvezetek Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor jóvoltából, valamint a műsor, a zene és a tánc is. Az ünnep nagyon fontos az ember életében, meg kell becsülni. Ez a bál is egy olyan kikapcsolódás, egy olyan társasági esemény, ami valóban ünnep számunkra - tette hozzá az igazgató.

Elsőbálozó fenegyerek

Színészbállal ünnepelt a teátrum - KÉPGALÉRIA

Idén ismét meglepetésekkel készültek a szervezők, vagyis a Katona József Színház és a Színészek az Ifjússágért Alapítvány. A házigazda Feke Pál volt, az est sztárvendége pedig Simon Boglárka. A két művész egy közös műsorral készült a bálra Az est során a kecskeméti társulat tagjai is felléptek. Előadásukban többek között a Popeye-ből is láthattak egy részletet a vendégek, melyből természetes nem hiányozhatott Ganxsta Zoli sem.
- Soha nem jártam még bálban, úgyhogy elsőbálozó vagyok. Nem az a kultúrkör vett körül, akik báloznak. Punk koncertekre jártam, meg mindenféle házibuliba - tudtuk meg a zenésztől, aki ebben az évadban kezdett el dolgozni a színház Popeye című darabjában. - Megtiszteltetés számomra, hogy meghívtak. Nagyon szeretem a kecskeméti társulatot, akik azonnal befogadtak. A színház világát már ismertem valamennyire, hiszen anyukám és apukám is színész, de én rock sztár akartam lenni, ami hellyel-közzel sikerült is. Nem vagyok színész, ha azt mondanám, azzal megsérteném a többieket. Hiszen ez egy mesterség, amibe egy kicsit most belekóstolhattam én is, és nagyon megtetszett. Amikor nem játszunk, már hiányzik a színpad - vallotta be Zoli, aki elárulta azt is, a kecskeméti társulat tagjai már voltak a koncertjén is.

Ifjú tehetségek díja

Az idei bál nyitótáncát az orgoványi Golddance Tánciskola tehetségei adták elő, akik a Vámpírok báljából is készültek egy kis összeállítással. Volt bűvész-show és tombola is, a talpalávalót pedig a La Bomba együttes szolgáltatta hajnalig.
A bálozók tányérjára olyan ínycsiklandó, különleges fogások kerültek, mint a fácán terrine, a borjúhús pástétom, a szarvasgombás lazac-cappuchino vagy a füstöltpisztráng parfé.

Színészbállal ünnepelt a teátrum - KÉPGALÉRIA

Az est során kiderült az is, ki kapta meg a Színészek az Ifjúságért alapítvány idei díját. Ebben az évben az elismerést a teátrum fiatal tehetsége, Aradi Imre kapta. - Még fel sem fogtam, hogy engem választottak, nagyon meglepett. Eddig egyszer kaptam díjat, amikor a Játsszunk színházat fesztivál legjobb férfi mellékszereplője lettem - mondta a fiatal színész. - Elégedett vagyok az eddigi feladataimmal, sorra kapom a lehetőségeket, és megpróbálok mindegyikkel élni. Tavaly még kisebb szerepeket játszottam, majd volt egy beugrásom az Indul a bakterházban, ahol Nemcsák Károly helyett játszottam a Patást. Ebben az évadban pedig már hét bemutatóm van - tette hozzá Aradi Imre.

Jótékony célra fordítják a bevételt

A Színészbál rendezői az előző évekhez hasonlóan idén is jótékony célra fordítják az est bevételét. - Számomra nagyon fontosak a fiatalok, hiszen idén is több mint hatezer ifjú bérletesünk van. Ők a jövő letéteményesei. Ha egy felelős kulturális kormányzat azt akarja, hogy évtizedek múlva is legyen színházba járó közönség, akkor a fiataloknál kell kezdeni - hangsúlyozta Cseke Péter.

Színészbállal ünnepelt a teátrum - KÉPGALÉRIA

- A bál bevételéből olyanokat próbálunk meghívni egy-egy előadásra, akik nem tehetik meg, hogy eljöjjenek hozzánk. Szeretnénk vendégül látni fiatalokat az árvíz sújtotta területekről vagy a vörösiszap katasztrófa helyszínéről - emelte ki a direktor, aki elárulta azt is, várhatóan a tavalyi rekord nézőszámot is meghaladja az idei. Hozzátette, nagy boldogság számára, hogy nézettséget tekintve az ország első három teátruma között tartják számon a kecskeméti Katona József Színházat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fojtogatni kezdte adósát

Önbíráskodás bűntette miatt vettek őrizetbe a rendőrök egy 61 éves kecskeméti férfit a hétvégén. Tovább olvasom