Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Szivárványok tárlata Kiskunmajsán

Kiskunmajsa - Sokszínűség, tehetség, fantázia - Pócsik Olga helyi festőművész festményeiből és tanítványainak fotóiból nyílt kiállítás Kiskunmajsán.
Két kiállítás megnyitóval indult el hivatalosan a Majsa napok. A kiállításokat a Konecsni György Kulturális Központ tánctermében nyitotta meg Faludi Tamás, Kiskunmajsa polgármestere.

Beszédében hangsúlyozta, hogy a fontos város számára tehetségek kibontakoztatása és ezt látja a művésznő és a dózsás diákok műveiben is.

Fotó: Bornemissza Péter
Fotó: Bornemissza Péter

Pócsik Olgának korábban is volt már kiállítása Kiskunmajsán, de ez mellett találkozhattak a művészetet kedvelők az alkotásaival Szegeden, Hódmezővásárhelyen és a fővárosban is. Faludi elmondta büszke a művésznőre, mivel szülővárosába visszament tanítani és gyermekeit bevezeti az önkifejezés különböző módszerébe. Mi se bizonyítja ezt jobban, hogy a másik kiállítást, ami megnyílt ezen a napon a Kulturális Központban, a tanárnő diákjainak anyagaiból állították össze.

Fotó: Bornemissza Péter
Fotó: Bornemissza Péter

A (p).éld.a.képeink című kiállítás anyagát a Dózsa György Gimnázium média szakos diákjai készítették. Fotók szabadon választott művészek alkotásai mellé készült reprodukciók, vagy is egy-egy téma feldolgozása a diákok szemszögéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az 53-as főúton, félpályás útzár, 5 sérült

Öt személyt szállítottak kórházba a mentőszolgálat
munkatársai, köztük két felnőttet és három… Tovább olvasom