Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Szokniuk kell az autósoknak az új belvárosi forgalmi rendet

Kecskemét - Átalakították a belvárosi forgalmat a Katona József tér és a Lestár tér kereszteződésében, amit a jelek szerint még szoknia kell a kecskeméti autósoknak. Egy hete ugyanis már nem a tűzoltóság felől érkezőknek van elsőbbsége.
Akadnak még bőven gondjai az autósoknak és a gyalogosoknak az új aszfalt festéssel és a megváltozott forgalmi renddel a színház előtti, Lestár téri kereszteződésnél. A járókelők nem tudják, hogy honnantól is kezdődik valójában a zebra, a gépkocsivezetők pedig csak az utolsó pillanatban rántják át a kormányt a megszüntetett jobb oldali útszakaszról a megmaradt egyetlen sávba.


A forgalmi rend változását egy kihelyezett Stop tábla mutatja a művelődési ház felől érkezőknek. A másik érdekesség, hogy a Katona József tér sarkán egy villanyoszlopra kihelyeztek a térfigyelő alá egy olyan videó kamerát is, ami csak azt lesi, hogy a sofőrök megállnak-e az elsőbbség adásra felhívó forgalmi táblánál. Amelyik autós figyelmen kívül hagyja a megállj jelzést és megállás nélkül tovább halad, több tízezer forintos bírságra is számíthat. A Stop táblára már fel is rajzoltak egy kamerát benne egy „police" felirattal és egy nyíllal, ami arra figyelmezteti a járművezetőket, hogy álljanak meg, ha nem akarnak büntetést fizetni.

 

A buszok már egyáltalán nem közlekednek az Alföld Áruház előtti útszakaszon, a tömegközlekedési járműveket teljesen átterelték a Dobó körút felé, ennek is köszönhető, hogy a rendőrség felől érkezők részesülnek mostantól elsőbbségben. A Katona József Színház melletti régi buszmegállóból is parkolót alakítottak ki. Egy piros autóval, épp ide parkolt egy fiatalember, akit megkérdeztünk, mi a véleménye az új forgalmi rendről.


- Múlt hét pénteken vettem észre, hogy átalakították a kereszteződést. Szerintem nem volt rossz ötlet, hisz a tűzoltóság felől érkező forgalom az elmúlt időszakban igen megcsappant. - mondta el Király Zoltán. - Többször percekig állt a sor a színház mellett, hisz a sok gyalogos és a néhány autó, ami a Lestár térről érkezett megbénította a közlekedést. A rendőrségnek valószínűleg sok büntetést kell majd kirónia, hisz sokan csak lassítanak a táblánál, vagy egyáltalán fel sem tűnik számukra, hogy már nem az arról érkezőknek van elsőbbségük - mondta a fiatalember.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 milliót költhet Kecskemét a roma gyerekek felzárkóztatására

17 millió forintos Európa Uniós támogatást nyert el Kecskemét a helyi roma gyerekek felzárkóztatására. Tovább olvasom