Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Szombaton lüktetett a Fringe

Kecskemét – Tánc és zene jellemezte az V. Kecskemét Fringe művészeti fesztivál harmadik napját. 16 tánccsoport és 11 zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.
Az idei Fringe harmadik napján a táncosoké és a zenekaroké volt a főszerep. A művészeti fesztivál két helyszínen is várta a közönséget – a Fringe szelleméhez méltó – színes programokkal: a Malom Központban a tánc, míg a Tudomány és Technika Házában a zene szerelmesei lehettek tanúi a nem mindennapi produkcióknak.

Szombat kora délután nem nézelődő és vásárolgató emberekkel volt tele a pláza, helyüket lelkes közönség foglalta el: a szökőkút fölé épített kicsinyke színpadot – amin a táncosoknak néha bizony küzdeni kellett, hogy elférjenek, és figyelni arra, le ne essenek – három oldalról állták körül a nézők, és kíváncsi tekintetek szegeződtek a színpadra az első és második emelet korlátai mögül is.

Fringe: szombati lüktetés - GALÉRIA

A 16 tánccsoport, illetve iskola produkciója színes hurrikánként söpört végig a közönségen, hatalmas tapsviharokat kavarva kora délutántól egészen estig. A többórás műsor alatt a népi hagyományokat felvonultató előadásoktól, a standard és latin táncokon keresztül, egészen a mesés Keletet jellemző hastáncig mindenféle műfaj és korosztály képviseltette magát.

Az egyik legnagyobb sikert a Kecskeméti Anett által vezetett Kohena Hastánc Csoport aratta, akik a négy főelemet – tűz, víz, föld, levegő – jelenítették meg a színpadon. A közönség soraiban ácsorgó gyerekeket gyorsan magával ragadta a fergeteget hangulat, és ők is rázni kezdték a csípőjüket. A színpad előtt helyet foglaló szakmai zsűri – Frigyesi Tünde balettmester és Horváth Zsolt táncoktató – azzal szembesült, hogy ott riszál a következő táncos generáció az orruk előtt.

Fringe: szombati lüktetés - KÉPGALÉRIA

A délután közepétől az éjszakába nyúlóan feltörekvő zenekaroktól volt hangos a Tudomány és Technika Háza, ahol számos olyan banda lépett ismét színpadra, amely szerepelt már egy-egy előző Fringe-en is. Az AfroDZAQM egy részét – Szabó Tamást és Kiss Milánt – az épület előtti lépcsőn csíptük el. Toma elmondta, hogy tavaly ugyan kihagyták a fesztivált, mert a héttagú bandának más elfoglaltsága volt, de két évvel ezelőtt is felléptek. – Változatos reggaet játszunk, idén több a hangszer, sokkal lüktetőbb a zenénk. A célunk, hogy megmutassuk a kecskemétieknek, hogy ilyen is van a városban – árulta el Szabó Tamás. „Csak miattatok vagyok itt!" – kiabálta oda beszélgetésünk közben Döme, Kecskemét egyik legkiválóbb beatboxere, aki egy ideig a bandát is erősítette, tegnap azonban csak nézőként volt jelen.

Fringe: szombati lüktetés - KÉPGALÉRIA

Közben a színpadon már a szegedi kötődésű SKAtch zenekar húzta a talpalávalót. A 11 fellépő banda között volt még a Drum and Folk zenekar is, amely a népzenét és a reggae-t, valamint a hip-hop egyes elemeit vegyíti. – Tavaly itt veszítette el a szüzességét a zenekarunk, ugyanis erre a fesztiválra állt össze a banda – mesélte pajkos mosollyal a száján Kovács Balázs, a Drum and Folk kecskeméti zenekar frontembere.

Este hét körül még igencsak kevesen lézengtek a belső térben, később azonban megtelt helység, és beindult a buli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikónak nem kell tartania a párbajtól

A Villalakók Évát választották ki a soros párbajra. VV Anikónak így nem kell mitől tartania, Éva… Tovább olvasom