Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szombatra egy harapós KTE-t ígér a vezetőedző

Kecskemét - Tomiszlav Szivics szerint egy jó eredmény kell, és újra beindul a csapat. Paksra egy morálisan erős, elszánt együttest ígért a mester a csütörtöki szurkolói ankéton. Online tudósításunk.

Nagyot fordult a világ néhány hét alatt a KTE-Ereco háza táján. Míg márciusban még a kitűzött 5. hely, és a nemzetközi kupaszereplés volt a téma szurkolói körökben, addig mára a kiesés elleni harc, és a rossz csapatmorál szolgáltatja a beszédtémát. A KTE vezetői úgy döntöttek, személyes találkozót szerveznek a szurkolókkal, ahol tiszta vizet öntenek a pohárba. A delmagyar.hu online tudósítása a Széktói Stadionból.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Elkezdődött az ankét. Losonczy László ügyvezető igazgató köszöntője után, Rózsa Pál elmondta, hogy azért szervezték a mai találkozót, hogy a bajban is kiállnak a szurkolók elé.

Az első kérdés a csapategységre vonatkozóan érkezett Tomiszlav Szivicshez. A mester úgy válaszolt, hogy a házasságban is van olyan, amikor annyira nem szeretik egymást, de ha jobb idő jön, van szép eredmény, újra rendben lesznek a dolgok. Elmondta, véleménye szerint Szombathelyen voltak gondok, de a Pápa ellen egységes volt a csapat.

A következő észrevétel arra érkezett, hogy a csapat kedvetlennek, szárnyaszegettnek tűnik, illetve, hogy a játékosok nem teszik magukat oda a pályán. Rózsa Pál, a klub többségi tulajdonosa egyszerre több kérdésre is válaszolt, miután a szurkolókból egyszerre áradt a panaszáradat. Hallhattuk, hogy Szombathelyen úgy kaptuk a gólt, hogy előtte a KTE-nek járt volna szöglet, és egyébként is le kellett volna már fújni a találkozót. Hozzátette, a vezetőket és a játékosokat ugyanúgy bántja az elmúlt hetek rossz szereplése, mint a szurkolókat. "Most sajnos nem hozzánk pattan a labda, de biztos vagyok benne, ez hamarosan fordul!" - tette hozzá a klubtulajdonos.

Több szurkoló is reklamálta, hogy Tököli Attila Szombathelyen ledobta a mezét a földre, illetve a vezetőedzőt kérdezték, miért nem kezdett a Pápa ellen. Tomiszlav Szivics röviden erre úgy reagált, hogy Tököli fáradtan jött vissza a válogatottból, feszült volt. Ezért döntött úgy, hogy kispadon kezd. A mezledobásról annyit mondott a mester, hogy Attila nem szép dolgot tett, de egy vehemens játékosról van szó, aki nagyon szeret nyerni. Maga az érintett is szót kért. Tököli Attila beismerte, hogy feszült volt, ideges volt, mert nem ment neki a játék, és amikor lement, a kispadra akarta dobni a mezt, amit nem talált el.

Tökölit megkérdezték arról is, miért nem ő rúgta a 11-est a Pápa ellen. Elmondta, hogy régen is rúgott utoljára, illetve szombaton nem éerezte magát olyan idegállapotban, hogy elvállalja a büntetőt.

Beszélgetés alakult ki a szurkolók és a megjelent vezetők között. Tomiszlav Szivics elmondta, higgye el mindenki, hogy nem szórakoznak a játékosok edzésen, de mostanában nincs is szerencséje a csapatnak. "Nagy fájdalom ez mindenkinek" - zárta beszédét Szivics.

Deák Mihály szurkoló abbéli reményét fejezte ki, hogy a csapat nagyon elkapja majd a Paksot, és újra minden visszatér a normális kerékvágásba. Arra kérte szurkolótársait, hogy ne kongassák a vészharangokat, tartsanak ki, és bíztassák a fiúkat. Ebben nagy egyetértés született.

Tomiszlav Szivics a Paks elleni találkozóról elmondta, hogy a KTE nem fél senkitől, mindenki ellen győzni mennek ki a pályára, így lesz ez szombaton is. Érkezett kérdés a 11-esekre is, hogy miért mindig más rúgja. Balogh Béla elmondta, hogy ő volt kijelölve a büntető elvégzésére, de abban a pillanatban nem érezte, hogy be tudná rúgni, ezért nem vállalta el. "Utólag már nagyon sajnálom!" - fogalmazott a védő.

Előjött az örök kérdés. Kapás Lajos azt kérdezte, hogy nem lehetne-e valamit tenni a játékvezetőkkel, mert mindig a KTE ellen fújnak. Rózsa Pál erre annyit válaszolt, nem hinné, hogy szándékosak az utóbbi hetek KTE-t sújtó tévedések.

Megkérdezték Szivicset mi a kiút? Erre annyit mondott, hogy a munka! A vezetőedző kérdést kapott a Magyar Kupára is. A mester azt kérte, mindenki maradjon a realitások talaján, már az is szép eredmény, hogy idáig eljutottak. Szivics elmondta, a kecskeméti szurkolók hajlamosak kissé a szélsőséges gondolkozásra, néha a kiesés, néha pedig a bajnoki cím a téma.

Kérdés érkezett arra, hogy minden rendben van-e a fizetésekkel, illetve mi van a fiatal tehetségekkel. A fiatal tehetségekre Szivics elmondta, hogy képben vannak, jól alapoztak, de ilyen élet-halál helyzetben nem lehet őket bevetni, több kárt okozhatnak nekik kudarc esetén, hosszú távra is. Szivics hozzátette, hogy szombaton egy morálisan erős, egységes csapat megy ki a pályára Pakson. 100% nem lesz elég, aki nem tud 110%-ot nyújtani, az nem játszik.

Kérdés érkezett Vladan Szavicsra is, miért nem játszik. Tomiszlav Szivics elmondta, sajnos rossz híre van, ugyanis Szavicsot pénteken megműtik, számára véget ért az idény. Ő nagyon hiányzik a csapatból. Most a középpályások gólképtelensége a téma. Szivics is felhívja a figyelmet, hogy ha nincs Tököli, nincs gól, itt előre kell lépni, ezért is próbálta meg nélküle a Pápa ellen is. Vujovicsnál is ki kell várni, hogy belendüljön.

Szóba került Csordás, Némedi és Koncz távozása. Szivics elmondta, hogy a középpályán sok volt az ember, ezért engedték el Koncz Zsoltot. Csordás Csaba minden meccsen lehetőséget kapott, de nem tudta garantálni a helyét a csapatban. Sajnálta, hogy elment, mert lehetett volna használni, nem volt türelme, de sok sikert kíván neki Siófokon. Némedi ügyét pedig mindenki ismeri, de előre kell nézni. Most nincs sok kecskeméti gyerek a csapatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz - tette hozzá a vezetőedző.

Megkérdezték azt is, hogy miért csak 38 millió forintot kapott a kecskeméti akadémia. Rózsa Pál elmondta, abba nehéz belekötni, hogy a 250 milliót kapó akadémiák már régóta működnek, és mások a költségek is. Az öt kiemelt akadémia fért bele a nagyobb támogatásba. Rózsa Pál elmondta, hogy szombaton beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki elmondta, hogy jövőre már a Kecskemét is sorba állhat a nagyobb összegért.

Az újabb téma, hogy a szurkolók nem értik, miért szűnt meg a meccs utáni pacsizás, de végül is erre konkrét válasz nem érkezett. A ZTE elleni kupapárharcról Szivics úgy fogalmazott, hogy eddig pozitív a mérlege Csank János ellen, és ez reméli így is marad.

Most éppen szurkolói felajánlás érkezett, hogy ha döntősek lesznek a kupában, akkor birkapörköltes vacsora lesz a játékosok jutalma egy szurkoló jóvoltából. Szivics elmondta, hogy volt olyan szurkoló, aki a két vereség után is meghívta a csapatot, amit ezúton is köszön, jól esik az ilyen gesztus.

A végszót Tomiszlav Szivics mondta ki, aki kérdést kapott arra vonatkozóan, igaz-e, hogy összeveszett Tököli Attilával. Az edző elmondta, hogy a vezetőedző és a játékos között lehet olyan, hogy másképp látnak egy szituációt, de összeveszni nem tudnak. Ezzel véget ért a mai ankét, a játékosok és Tomiszlav Szivics elindult a délutáni edzésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemétre érkezik a világ első autójának mása

Öt sikeres rendezvényt követően 2011-ben folytatódik a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra. Tovább olvasom