Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Szoros versennyel zárt az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 közönségszavazása

Kecskemét - Lezárult az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása: az idén hatodik születésnapját ünneplő pályázatra beérkezett 8016 szavazat szoros versenyt eredményezett, amelyben végül a harmadik és negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött.
A csütörtök éjfélkor rögzített eredménytábla alapján a pályázat döntős közönségjelöltjeiről zajlott közönségszavazáson Garainé Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense, Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztályának főorvosa és Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE-OEC Sebészeti Intézet adjunktusa végzett az első három helyen.

Az, hogy közülük a közönségszavazáson ki érte el a legjobb eredményt és veheti át az idei Astellas-közönségdíjat, jövő hét szerdán, az Astellas Díjátadó Gálán fog kiderülni. A közönségjelölteket értékelő zsűri január első napjaiban nemcsak arról határozott, hogy mely történetek jutnak tovább a döntőt jelentő közönségszavazásra, hanem a jelöléseket maga is értékelve saját rangsort állított fel - olvasható az MTI-hez eljutatott sajtóanyagban.

Az értékelés ezen fázisában a zsűri már nem csupán a páciensektől beérkezett történetek, hanem azt kiegészítve az érintett orvosoktól időközben bekért egyéb információk - bemutatkozás, ars poetica, szakmai életút, publikációk - alapján döntött.

A zsűri a laikus és a szakmai szempontokat egyaránt figyelembe vevő döntése során három orvost emelt a legjobbak közé: Bognár Lászlót, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosát, a klinika igazgatóját, Csupor Emőkét, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosát, valamint Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvost, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Opel és Volkswagen ütközött frontáisan

Félpályás útzár mellett folyik a helyszinelés Soltvadkerten a Kossuth utcában. Tovább olvasom