Délmagyar logó

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 26°C Még több cikk.

Sztrájkolni készülnek a Mercedes-gyárban

Sztrájkolni készülnek a Mercedes-gyárban
Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes gyárban - jelentette be a Vasas Szakszervezeti Szövetség kedd este a Facebookon.
A Mercedes-Benz Gyár közleménye szerint:

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., illetve a VASAS Szakszervezeti Szövetség MBMH VASAS Alapszervezete és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) intenzív tárgyalásokat folytatott a bérfejlesztésekről.

A Mercedes-Benz Gyár menedzsmentjének célja, hogy valamennyi érdekképviseleti szervezettel egyezségre tudjon jutni.

Az MTSZSZ-nek és a Mercedes-Benz Gyárnak közösen sikerült egy, a korábbiakat jóval meghaladó többlépcsős bérfejlesztésben megállapodni a következő 2 évre.  A Vasas Szakszervezeti Szövetség ezt nem írta alá és további tárgyalások iránt jelentette be igényét.

Kérem, legyen megértő azzal kapcsolatban, hogy a témában további tájékoztatást nem tudunk adni."


Korábban

A szakszervezet továbbra is 15 százalékos béremelést követel, az érdekképviselet nem tudja elfogadni, hogy két évre bebetonozzák a bérfejlesztést. Állításuk szerint a helyi Liga szakszervezet erről tervez megállapodni a vállalattal - írja az Index.hu


Ebből jól látszik, hogy továbbra is nagyok a feszültségek az autóiparban: az ágazat komoly munkaerőhiánnyal küzd, azonban a régiós országokhoz autóipari kereseteihez képest továbbra is alulfizeti a magyar dolgozókat, akiknek alkupozíciója így igen erős a bértárgyalások során. Tavasszal már egyszer végigsöpört egy sztrájkbizottság-alakítási hullám a hazai autóiparon, akkor sikerült még a munkabeszüntetés előtt megállapodniuk a munkavállalóknak és a munkáltatóknak. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 helyszínen csaptak le egyszerre a NAV-osok, két bűnszervezet tagjai kezén kattant a bilincs

40 helyszínen csaptak le egyszerre a NAV-osok, két bűnszervezet tagjai kezén kattant a bilincs
A műanyag granulátummal üzletelő gyanúsítottakat őrizetbe vették. A két bűnszervezet összesen csaknem egymilliárd forint áfát csalt el. Tovább olvasom