Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szülő- és gyermekbarát tábor a városhatáron beül

Kecskemét - A Hunyadivárosi Közösségi Ház napközis táborában több száz gyerek tölt emlékezetes pillanatokat: kézműves foglalkozástól az íjászatig mindent ki lehet próbálni.
- Az idei tábort alsó tagozatos gyerekek számára hirdettük meg, és hagyományteremtő szándékkal szerveztük, bízunk benne, hogy a következő években is folytatni tudjuk a most elkezdett munkát - árulta el Rózsa Béla, a Hunyadivárosért Egyesület elnöke, a tábor főszervezője. – Egyesületünk életében kiemelt szerepet kap a segítő tevékenység. Húsvét előtt például száz embernek tudtunk ingyen ebédet adni, most pedig ötszáz forintos étkezési hozzájárulás fejében lehetnek itt a gyerekek. Ehhez természetesen szükség van arra a támogatásra is, amit Kecskemét önkormányzatától és a hunyadivárosi részönkormányzattól kaptunk.

Júliusban összesen 443 kisdiáknak biztosítanak programokat reggel hét órától délután ötig, nagyon sok szülő válláról levéve a csemeték nyári elhelyezésének, felügyeletének problémáját. A közösségi házban, illetve annak udvarán a legkülönbözőbb játéklehetőségek várják a lurkókat: kézműves foglalkozástól egészen az íjászatig mindent ki lehet próbálni.

Nem unatkoznak a gyerekek a Hunyadivárosi Közösségi Ház napközis táborában. Fotó: Kecskeméti Lapok.
Nem unatkoznak a gyerekek a Hunyadivárosi Közösségi Ház napközis táborában. Fotó: Kecskeméti Lapok.

A gyerekek nem töltik az egész napot a közösségi házban, ellátogatnak többek között a Planetáriumba, a Vadaskertbe, a tűzoltóságra, a Természet Házába. Reggelente kürtszóval és zászlófelvonással indul a nap, ami nagyon tetszik a táborozóknak. - A tábor nagyon jó. Béla bácsi fegyelmezettségre nevel minket, de szigorúsággal, hanem úgy, hogy közben nagyon kedves. Minden napra szervez valamilyen kirándulást a városba. Számomra fontos, hogy itt vannak a barátnőim is. Szeretünk a lányokkal hullahoppozni, és jók a kézműves foglalkozások és az íjászat is. Nagy élmény volt, amikor felmehettünk a Nagytemplom tornyába – mondta Orbán Zsuzsanna.

- Nagyon finom ételeket kapunk, és jók a játékok is. Szerintem ez a legjobb tábor a világon, ha lehet, jövőre is szeretnék eljönni – jelentette ki Fernandez Dávid, aki azt is elárulta, hogy augusztusban nyaralni megy, akkor a Balatonnál táborozik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörő járt egy bajai lakásban

Baja – Péntek reggelre betörtek egy bajai lakásba.
Tovább olvasom